PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262204}

Chmura

Die Wolke
2006
6,8 4,1 tys. ocen
6,8 10 1 4068
Chmura
powrót do forum filmu Chmura

8/10

ocenił(a) film na 8

bardzo mi się podobał polecam.........................................

Becia_9

Na początku myślałam, że to będzie nudny, niemiecki film.. a tu szok, pozory mylą! Jak dla mnie rewelacja. Jak najbardziej POLECAM! ;) jeden z najlepszych jakie widziałam.
Na pozór prosty, banalny film, a dostarczył mi mnóstwo emocji, wzbudził płacz, zmusił do przemyśleń..

ocenił(a) film na 4
Naja92

tia... film dla nastolatków... może faktycznie coś przemyślą...
poza tym słabiutka gra aktorów i prócz sceny koło pociągu to nie wzbudza emocji... jakiś tam scalony zlepek scenek...

nie polecam, choć z nudów wielkich można oglądnąć...

VanKert

ja tam się z Tobą nie zgadzam..
no ale każdy ma inne zdanie, szanuje twoją opinie

ocenił(a) film na 4
Naja92

nie wiem po co piszesz, że się nie zgadzasz? przecież wynika to z Twojego poprzedniego wpisu...
jesteś nastolatką (zgaduję: 18?) więc wiele jeszcze masz do oglądnięcia/porównania...
co innego "podobało mi się bo: ..." a co innego ocena filmu

8/10 to ocena wprowadzająca innych userów w błąd i nakłaniająca do oglądania, a w sumie można spokojnie sobie ten film darować... ;]

4/10 :]

VanKert

aha taak. jestem nastolatką i dlatego obejrzałam mniej filmów niż Ty i jestem mniej "doświadczona" :D ahahah fajne rozumowanie.. a Ty za to jesteś ekspertem..

ocenił(a) film na 4
Naja92

dziękuję za docenienie mojego wpisu... ;]

co do ostatniego ... no cóż... trudno sie nie zgodzić :D

a film? nie chciałem być brutalny ale jest pełen głupot... ;]
kto chce, niech sobie tam obejrzy... ;]

UWAGA - MOŻŁIWE SPOJLERY
to nie można już było brata pochować na cmentarzu?
z czego Ona tak się cieszy na zakończenie filmu?
po kiego idzie na radioaktywny deszcz? w celu ukarania siebie? są lepsze sposoby niż umierać w bólu...
co taka ździwiona, że włosy jej wypadają?
nieodpowiedzialni lekarze pozwalają na kontakty intymne teoretycznie zdrowych z napromieniowanymi... nie jestem lekarzem ale to dziwne...
ewakuacja to chaos, wojsko czy policję spotykamy ze 2 razy... zwiali piersi? ;]
blokada drogi chociaż chmura jeszcze nie dotarła do tego miejsca - a cóż to? zakładamy obóz koncentracyjny? a boczkiem sobie innni jadą, lol... :]

i takie tam... na część można przymknąć oczy...

VanKert

uuu zjechałeś ten film od góry do dołu. cóż bywa. a mi on też się spodobał przez dłuższy czas miałam go w pamięci ale tak patrząc z perspektywy czasu masz rację sporo scen było naciąganych... jednak coś mnie w nim bardzo poruszyło..

VanKert

och wszechwiedzący ekspercie!
jak najbardziej zgadzam się ze wszystkim co piszesz, bo swojego zdania na temat tego filmu nie mogę mieć i jestem prostą, naiwną nastolatką.

czekam na więcej twoich wypowiedzi, bo pragnę chłonąć każdą twą opinie

ocenił(a) film na 6
Naja92

ja uwazam ze film niestety jest dosc slaby,ale jednak jest w nim cos o przyciaga i sprawia ze chcesz go ogladac.
Bardzo lubie niemieckie produkcje a ta da sie przezyc

ocenił(a) film na 9
beata1010

dokladnie. tez bardzo lubie niemiecki kino. o wiele bardziej cenie sobiew filmy europejskie - szczegolnie skandynawskie, brytyjskie i francuskie nad amerykanskimi. a co do filmuto zaskoczyl mnie pozytywnie. bardzo podobal mi sie klimat filmu, szczegolnie w szpitalu. nie wiem jak wy ale ja wyczuwalem lekka nutke Residenta. VanKErt przytoczyles kilka przykladow wiec teraz ja sprobuje na nie odpowiedziec po swojemu.
z pochowkiem brata masz calkowita racje, chyba ze poprostu to miejsce mialo dla niej znaczenie symboliczne
cieszy sie z tego ze wraca do normalnego zycia, Elmar powiedzial ze zaczynaja jej odrastac wlosy.
jesli chodzi o zarazenie przez deszcz rozczarowalo mnie to bo myslalem ze rezyser postara sie o lepszy pomysl. a ze psozla, prawdopodobnie wynikalo z tego ze byla w szoku i tak naprawde bylo jej wszystko jedno
postaw sie w jej sytuacji. gdybys byl napomieniowany i zaczelbyby wypadac ci wlosy to raczej nie mialbys neutralnego stosuku do tego. kazdy by sie zalamal lub conajmniejzasmucil, przezyl to.
jakie kontakty? kiedy Elmar przyszedl do szpitala lekarz spytal czy ma 18 lat, od potwierdzil i uslyszal ze wchodzi na wlasna odpowiedzialnosc i odpowiada za siebie. chyba to przeoczyles
w dwoch ostatnich masz racje. podsumowujac stwierdzam ze nie ogladales filmu dokladnie i przez to wydaje ci sie ze film ten mial tyle bledow.