PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262204}

Chmura

Die Wolke
2006
6,8 4,1 tys. ocen
6,8 10 1 4068
Chmura
powrót do forum filmu Chmura

Elmar jest słodki
a poza tym film wspaniale ukazuje uczucie , Elmar został z Hannah chociaz była chora i tak dalej . Na prawdę , miło sie to ogladało ;D

kissoflife001

Film jest bardzo dobry.Obsada jest dobra.

użytkownik usunięty
kissoflife001

Film bardzo dobry według mnie. Obejrzałam ze względu na Toma Wlaschicha, ale flm okazal sie tak dobry i wazny, że zaznaczam tu swoją obecność.

Poza tym, jak to niemiecki film, pomimo, że dramat, zawiera kilka ciepłych i zabawnych momentów, np. ten, kiedy Hannah wraca z Elmarem samochodem, Elmar dotyka jej łysej głowy mówiąc, że odrastają jej włosy :) Czyli zdrowieje. Hannah otwiera szyberdach, wstaje w pędzącym samochodzie, mówiąc radośnie: chcę poczuć wiatr we wlosach :)

Obejrzyjcie koniecznie. Ten film powinien pojawić się jak najszybciej w naszej telewizji, zanim zaczną nam tu budowac elektronie atomowe.

Film jak wiem dość często pojawia się w telewizji polskiej, sama widziałam go już 2 razy w przeciągu niedługiego czasu :)

ocenił(a) film na 8
aggie_j

Też go kiedyś oglądałam w TV. Daje sporo do myślenia. Ciekawe jakby zachowali się w takiej sytuacji Polacy?

elninka

nie wiadomo nawet czy tak właśnie zachowaliby się w tej sytuacji Niemcy ;)

ocenił(a) film na 8
aggie_j

Film daje nam pewne wyobrażenie na ten temat. Wiadomo - wszędzie panika i ogólny chaos. Raczej nikt nie silił się na bohaterstwo, bo z czym tu walczyć?
Polacy są mocni w gębie, a patriotyzm przejawia się tylko na stadionach - smutne ale prawdziwe.