PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533535}
3,7 92 tys. ocen
3,7 10 1 91645
1,4 23 krytyków
Ciacho
powrót do forum filmu Ciacho

Film jest na prawdę zabawny, a jego niska ocena świadczy tylko o tym, że dużo osób go nie docenia albo nie zna się na poczuciu humoru. Film może i trochę głupkowaty, ale czy nie takie są właśnie komedie? Bo istnieją filmy z kategorii komedia, a nie ma w nich nic śmiesznego i niestety te są wysoko oceniane.
Wg mnie dobra robota jak na polską komedię. Pierwszy raz widziałam go w kinie, drugi w TV i za każdym razem będzie mnie śmieszył, bo film należy do takich, które można oglądać kilka razy i za każdym razem z tą samą przyjemnością, jak dla mnie.

ocenił(a) film na 2
p_eM_9

Film ktory mozna ogladac kilka razy to jest Seksmisja, a nie to cos, o czym tak sie rozpisales. Wybacz, ale te dialogi byly poza wszelakimi granicami.... jesli one bawia ciebie i innyhc to przykro mi, ale wasze poczucie humoru jest bardzo slabe. Odnosze wrazenia ze bawi was komedia gdzie czesto pada przeklenstwo, a nie o to chodzi w komedii.

xanito

Po pierwsze dzięki za oryginalną obrazę "rozpisałeś". Po drugie Seksmisja to film nie to przełknięcia. Jeżeli uważasz, że w tej komedii padają częste przekleństwa to nie widziałeś wystarczająco dużo filmów w kategorii komedia. Jasne, że daleko mu do amerykańskich komedii, ale lepsze polskie gówno w polu niż fiołki w Neapolu. A jeżeli według ciebie dobra komedia to tak, gdzie dużo seksu to bym się poważnie na twoim miejscu zastanowiła czyje poczucie humoru jest słabe ...

ocenił(a) film na 2
p_eM_9

Widzialem wystarczajaco duzo filmow z gatunku komedia. Wybacz moj blad, nie sprawdzilem płci. Napisalem ze Seksmija to film ktory mozna ogladac kilka razy, nie napisalem ze krecac nowe komedie nalezy sie na tym tytule wzorowac i upychac jak najwiecej scen lozkowych. Śmiech nie równa sie przeklinanie. Denne i plytkie teksty bawia polskiego widza.... Niestety ale cos bardziej wyszukanego nie trafia do kazdego, bo ludzie sa co raz glupsi...... Wole te fiolki w Neapolu.

xanito

Czytam, czytam...i nie mogę uwierzyć... zdecydowanie- FIOŁKI W NEAPOLU!

ocenił(a) film na 1
p_eM_9

Jeżeli uważasz, że Seksmisja, nota bene już klasyka polskiej komedii w najlepszym tego słowa znaczeniu, jest nie do przełknięcia, to trudno brać Twoją opinię poważnie. Mogę się założyć, że jeszcze długo cytaty z Seksmisji będą się pojawiały w naszym życiu, a niestety Ciacho po oglądnięciu zostanie prędko zapomniane. Seksmisję widziałem wiele razy i zapewne jeszcze, z nieukrywaną przyjemnością, zobaczę.

ocenił(a) film na 1
p_eM_9

W "Seksmisji" jest dużo seksu? Ty w ogóle widziałaś ten film czy tak odpisałaś dla odpisania?

ocenił(a) film na 8
xanito

Xanito, prosze, nie porownuj seksmisji do tego filmu. To tak jakbys porownywal braci Marx to braci Mroczkow. Seksmisja to klasyk ktory istnieje w pamieci tylko i wylacznie dzieki temu, ze powstal w takich a nie innych czasach, ze mial genialne teksty i aktorstwo, ktorego teraz po prostu nie ma w polskim kinie. Ciacho to fajna rozrywka na 1-2 razy, no moze 3 dla wytrwalych. Ja seksmisje ogladalem moze ze 20 razy i wiem ze jeszcze bede ogladal ze 20 razy. Dlatego zgadzam sie z pem9, cieszmy sie z tego co jest, bo nawet na pustyni w upale cieply mocz moze smakowac jak najswiezszy sok z pomaranczy.

ocenił(a) film na 2
dabram17

To katuj się tym filmem jeszcze i 5 razy. Wole fiołki w Neapolu... Ba wole umrzeć na tej pustyni, a ty rozkoszyj sie cieplym moczem.

Klasyki charakteryzuja się tym, że pozostają w pamięci właśnie dzięki dobremu aktorstwu i dobrym dialogom. To, że "powstal w takich a nie innych czasach" nie ma tu nic do rzeczy. W filmie "Ciacho" brakuje wszystkiego.

ocenił(a) film na 8
xanito

a to sobie umieraj na tej pustyni....

dabram17

Popieram!

ocenił(a) film na 6
p_eM_9

Zgadzam się, to jest całkiem niezłe kino, ale trzeba na nie popatrzeć w inny sposób. Dla mnie ten film był tak odrealniony, że traktowanie serio tego co się tam dzieje jest nieporozumieniem. Stworzył swoją własną przestrzeń, a w nim swoja wlasną bajkę. Na plus na pewno Malaszyński jako Karolek - dobrze mu wyszło.

ocenił(a) film na 2
Geko_2

Trzeba patrzeć z innej strony...najlepiej odwrócić telewizor ekranem do ściany, siąść na kanapie i w tym czasie przeczytać coś ciekawego, iść na spacer, do muzeum. Nie będzie się miało wrażenia bezpowrotnie straconego czasu.

ocenił(a) film na 1
yabbo

Nie w moim stylu jest takie pisanie, ale niech stracę: brawa za ripostę!

ocenił(a) film na 1
p_eM_9

nie wiem co ma wspólnego z poczuciem humoru wyciąganie "pierścionka" zaręczynowego z odbytu.

king153

Mało tego, motyw z "grotą nestle" został żywcem zerżnięty z tego > http://patrz.pl/zdjecia/grota-nestle-i-zareczyny.

ocenił(a) film na 1
p_eM_9

Jeżeli Ciacho Cię śmieszyło to Twoja sprawa i upodobanie filmowe, ale nie obrażaj innych, którym się ten "film" nie podobał, bo każdy ma swój gust. Moim zdaniem jest to najgorsze polskie coś, które widziałam. Oceniłam na 1 bo niżej się nie dało. Poziom jest żenujący. Dużo o tym "filmie" mówi fakt, że Tomasz Kot i Paweł Małaszyński publicznie powiedzieli, że żałują wzięcia udziału w tym przedsięwzięciu i oceniają go jako słaby.

p_eM_9

W skrócie można ten film określić zbiorem słabych dowcipów z internetu.

ocenił(a) film na 1
p_eM_9

z reguły nie daję oceny słabym filmom, bo i po co - jakkolwiek tutaj oceniłbym na 2/10 - drugi punkcik za buźke trzebiatowskiej; moja ocena odnosi się do pierwszych piętnastu minut filmu (na trzebiatowską se przewinąłem), tak więc może dalej film jest rewelacyjny - przebrnąć jednak przez ten film to jak zasuwać w trzewikach przez puszcze kampanii wrześniowej.

użytkownik usunięty
p_eM_9

Niska ocena z reguły świadczy właśnie o tym, że jest nie doceniony. Nie doceniony jest, bo nikt nie ceni pustego chłamu i humoru równie zabawnego co pierdzenie po fasoli

ocenił(a) film na 1
p_eM_9

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . ________
. . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--==``
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..`\

ocenił(a) film na 4
farols

Film zasluguje na ocene 3/10, daje 4 z racji, ze podobala mi sie gra Malaszynskiego.

użytkownik usunięty
p_eM_9

Nie no było kilka dobrych żartów, naprawdę dobrych, ale zostały zdeptane przez milion beznadziejnych i żenujących. I to nie w stylu metra :(

Ale musiałam podnieść ocenę ze względu na w stu procentach niezamierzone nawiązanie do 'Superjail', mam na myśli scenę kiedy Basia jedzie do WIĘZIENIA a Karolek pokazuje jej uśmiech na kartce, uśmiech jak twarz JAILBOTA.. :D Jak bym słyszała you're comin hooooooołm oł jeeeeee.

ocenił(a) film na 2
p_eM_9

komedie nie musza byc glupkowate, istnieje cos takiego jak inteligentny zart, a przynajmniej zart na poziomie dobrego smaku; nie obejrzalam calego filmu, nie dalam rady, jak na polska komedie (biorac pod uwage duzo wczesniejszy dorobek naszej kinematografii) jest przerazajaco glupi; ale kazdy ma inny gust, nie bede cie przekonywala, ze to beznadziejny film, skoro tobie podoba sie

ocenił(a) film na 1
Oleandra91

Chciałam to samo napisać, ale mnie ubiegłaś. To smutne, że komuś się wydaje, że żart, żeby był śmieszny, musi być głupi... :(