Uważam, że w Polsce nie został dobrze przyjęty dlatego, że nasza widownia nie potrafi czytać
między wierszami i woli filmy o prostym, nieskomplikowanym przekazie. Tutaj potrzeba więcej
zaangażowania, żeby dostrzec pewne sprytnie ukryte aluzje i poprawnie przeczytać ironię. Myślę,
że nie jest to kino rewelacyjne, bo czego można się spodziewać po polskiej komedii, ale
zdecydowanie warte polecenia dla ludzi o wyższym IQ. 8/10
Dlaczego prowokacja i dlaczego jak ktoś komu sie ciacho bardzo podobało jest debilem ?? Jak dla mnie Ciacho jest mistrzowską komedią , kiedyś miałem darmowe vouchery do multikina to przez tydzień na Ciachu byłem codziennie a jak wyszło na dvd kupiłem od razu i katowałem kilka miesięcy . Wyobraź sobie, że są ludzie dla których Ciacho jest arcydziełem !!!
A ja myślę, że jesteś prowokatorem. A wiesz dlaczego? Właśnie dlatego, że mam wyższe IQ ;) (cytując wally_watera). Poza tym nawet jakby naprawdę podobałby Ci się ten film to nie nazwałbym Cię, ani nikogo innego debilem, bo nie mam przyjemności w obrażaniu ludzi ;)
WIdocznie jednak masz w tym przyjemność, bo naprawde dla mnie Ciacho jest rewelacyjne . Scena z Ciasnym Wieśkiem to dla mnie mistrzostwo świata , albo Kononowicz jako prokurator . PRzecież już za tylko te dwie sceny Ciacho powinno mieć ocene minimum 7 . Tak ciężko uwierzyć w to , że Ciacho tak mi się podobało ?? Dla mnie nie ma polskiej komedii która jest marna, KAc Wawa też mi się podobała co dziwi wielu ludzi , ale ja po prostu uwilebiam proste i głupie komedie w polskim wydaniu !!!
Dla mnie film był obleśny, humor wczesno-gimnazjalny, tematyka wokół seksu i odbytu, plus nie cierpię tefałenowych celebrytów, plus nie było w tym nic śmiesznego, tylko robienie z siebie debila, wolę subtelniejszy i inteligentniejszy humor, moim zdaniem film o debilach dla... nie debili, bo nie będę obrażał ;) Małaszyński - nowy Jaś Fasola? Gratulacje, cóż za kreacja! Stenka, how dare you!
Aha, plus beztalencie Trzebiatowska i wkur*iająca Liszowska. Btw, co było śmiesznego w scenie z Kononem, poza tym że Konon jest sam z siebie śmieszny? To, że w ogóle się odezwał? To takie żenujące pójście na łatwiznę, naprawdę twórcy się nie wysilili. Kij im w... tam, gdzie mam ten film.
No dobrze, rozumiem, że dla ciebie to straszny gniot , ale daj spokój z tymi debilami . Co do Konona właśnie to było śmieszne, że w ogóle się pojawił w filmie a jak się odezwał to wszyscy ryli ze śmiechu na sali . JA nie oceniam filmów według filmwebowych ocen bo gdybym się tym kierował to chyba nic bym nie obejrzał
wally_walter, raczysz żartować. To filmiszcze dla ludzi takich jak Ty, którzy szastają wszędzie sloganami o inteligencji. IQ to mit, a ten film niestety powstał. Nie chcę CIebie oceniać, ale mam dość komentarzy ludzi, którzy nie mają kompletnie nic do powiedzenia, bronią się natomiast wtrętami o inteligencji ludzi krytykujących dane zjawisko. Jak można uważać film, którego twórcy nawet nie wymyślali tych gagów, tylko zerżnęli je z nolife'owych portali, za coś, co ma jakieś ukryte gagi, środki wyrazu, etc.? Podpowiedz, wskaż mi je, bo ja takowych nie wyłapałem. Polska kinematografia leży i zdycha. I dobrze!