PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=795912}

Ciche miejsce

A Quiet Place
2018
6,6 125 tys. ocen
6,6 10 1 124748
6,9 68 krytyków
Ciche miejsce
powrót do forum filmu Ciche miejsce

Fakt ..

ocenił(a) film na 8

..., że A Quiet Place pochodzi z Paramount Pictures, z całą pewnością potwierdza teorię, że może to być tajna kontynuacja Cloverfield . Niestety, nie otrzymujemy żadnego mocnego potwierdzenia. Jednak im więcej dowiadujemy się o naturze apokalipsy w Quiet Place , tym bardziej wydaje się, że ta historia mogłaby zgrabnie złożyć się w wieloświat Cloverfield. Wydarzenia w The Cloverfield Paradox rozbiły rzeczywistość w różnych wymiarach, powodując pojawianie się gigantycznych potworów w niektórych i dziwnych obcych w innych miejscach . Stwory w Quiet Place są zupełnie inne niż te w Cloverfield 10 Lane , ale wyglądają trochę jak mniejsze wersje oryginalnego potwora Cloverfield.

scricxovan

Ano tak.
Co prawda Cloverfield paradox jeszcze czeka w kolejce do obejrzenia, ale skojarzenia miałam podobne (jeśli chodzi o pierwsze dwa filmy).

Co do samego filmu - świetny. 9/10, bo pomysł dobry, aktorzy się spisali, zdecydowanie polecam, mimo niedopracowanych elementów (obędzie się bez spojlerów).
No i dawno nie byłam w kinie, kiedy na sali było cicho...

scricxovan

Po tym co się odstawiło w Cloverfield Paradox, wszystko można podciągnąć pod to uniwersum, od nazistów zombie, przez atak krwiożerczych pomidorów, aż po średniowieczne smoki. A potem można zacząć nową część w przyszłości, na alternatywnej ziemi, gdzie żadne z powyższych wydarzeń nie miało miejsca. Jak dla mnie ostatni Cloverfield zepsuł cały urok tej serii, otwierając furtkę (albo raczej drzwi do obory), pozwalającą na wciśnięcie do tego uniwersum praktycznie wszystkiego, wszędzie i w jakimkolwiek czasie.

ocenił(a) film na 8
rfl2

Dokładnie tak. To nie żaden Paradox a co jedynie Paranoix.

ocenił(a) film na 9
scricxovan

Co zabawne Ciche Miejsce działa znacznie lepiej niż "coś z uniwersum Cloverfield" niż sam Paradoks Cloverfield :p