PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123383}

Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 517 tys. ocen
7,7 10 1 516774
6,5 88 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Mimo,że jestem wielką fanką Brada Pitta, to muszę przyznać, że film jest mało inteligentny, nudnawy i zrobiony na siłę.
Efekty specjalne super. teksty nie zaskakują.

Momoria

I mimo wszystko dajesz 8??

użytkownik usunięty
Moniia

no właśnie... czyli jest bardzo dobry rozumiem?

ocenił(a) film na 10

a co dokladnie masz na myśli mówiac ze film jest malo inteligentny?

ocenił(a) film na 8
Moniia

Daję 8, bo od strony technicznej jest perfekcyjny; montaż, efekty specjalnie, zdjęcia na 10.
Film mało inteligentny, bo mam wysoki iloraz inteligencji i mnie nie rozśmieszył. Zresztą nie tylko mnie nie rozśmieszył. W sali kinowej próżno było nadstawiać ucha- cisza i tylko trzeszczenie foteli płynące z częstych zmian pozycji siedziących oraz przeciągłe głębokie oddechy wyrażające rozczarowanie.

Momoria

"Film mało inteligentny, bo mam wysoki iloraz inteligencji i mnie nie rozśmieszył."

A to komedia była?

ocenił(a) film na 8
Raffu

Nie dzieciaczku, nie komedia, ale można było zauważyć sceny, które w zamyśle miały wzbudzać śmiech, ale nie wzbudzały.

ocenił(a) film na 10
Momoria

Stultitia morbus est animi... Biedna Mamoria... :>

ocenił(a) film na 10
Momoria

Stultitia morbus est animi... Biedna Momoria :P

ocenił(a) film na 8
faza7p

Super, że znasz określenie twojej przypadłości nawet po łacinie. Gratuluję.

ocenił(a) film na 10
Momoria

WOW ... Ty na prawdę musisz mieć wysoki iloraz inteligencji skoro wiesz, że to z łaciny :D

ocenił(a) film na 8
faza7p

Nie kochanie, od uczenia się łaciny nie będziesz bardziej inteligentna. Tylko obkuta.

ocenił(a) film na 10
Momoria

O rany, tylko nie "kochanie" :/ i nie "bardziej inteligentna" tylko inteligentniejsza :)

ocenił(a) film na 8
faza7p

Poucz się angielskiego zamiast archaicznych języków, to porozmawiamy o przyimkach i stopniowaniu. I zobaczymy jak będziesz odmieniać niektóre wyrazy polskie.

ocenił(a) film na 10
Momoria

Chyba źle trafiłaś... Jeśli chodzi o język angielski to spokojnie - na chwilę obecną zaawansowany...
Tylko pojąć nie mogę cóż to za porównanie :)... Co ma stopniowanie w języku angielskim do poprawnej polszczyzny?? Oj, wagarowało się w podstawówce? :>

ocenił(a) film na 8
faza7p

Chyba kochanie zaawansowany ten twój angielski tylko na papierze. Założę się, że mało mówisz po angielsku, inaczej byś nie robiła problemu z "bardziej inteligentnej"; bo jak już się zaczyna myśleć po angielsku, to z polskim ma się właśnie takie problemy.

ocenił(a) film na 9
Momoria

wiesz co, jak na kogoś tak inteligentnego to straszna wiochę robisz na forum, trochę pokory i kultury by się przydało

ocenił(a) film na 10
soundaddict

Momorio... nie wiem jakiej jesteś orientacji seksualnej... widzę, że nie tylko z poprawną polszczyzną masz problem ale także i z pamięcią... Już wspominałam, że nie życzę sobie zwrotów typu "kochanie" w moim kierunku...
Stwierdzenie "Chyba kochanie zaawansowany ten twój angielski tylko na papierze." jest bardzo płytkim :) Jak możesz cokolwiek twierdzić o osobie, której nie znasz?? I nawet nie jesteś w stanie pojąć w jak ogromnym jesteś błędzie :) (nie mówię jedynie o wspominanym przez Ciebie rzekomo wysokim poziomie IQ...). Skoro tak "wymiatasz" angielszczyzną może lepiej zmień forum :)
Mogę nawet polecić coś specjalnie FOR YOU :)
http://www.e-ang.pl/forum/t,3051,ANGIELSKI-DIALOGI-PLEASE-HELP---.html
(mała podpowiedź: patrz wypowiedź -> GaGa LiGi )

ocenił(a) film na 8
faza7p

Będę sobie mówić kotku tak jak mi się podoba. Żyjemy w wolnym kraju. Już wytłumaczyłam sposób mojego rozumowania. Wszyscy angliści jakich znam mają czasami problemy z Polskim. Ja też czasami łapię się na takich problemach, bo z angielskim coraz lepiej u mnie. Skoro nigdy nie przytrafiło ci się powiedzieć bardziej inteligentna itp., to nawet nie wiesz o co mi chodzi. Ale może niedługo to ci się przydaży i pomyślisz sobie- momoria miała rację.
A co do mojej orientacji? Dziwna jesteś. Często dziewczyny mówią kochana do siebie.

Momoria

Jak jesteś taka dobra w tym angielskim, to sobie przetłumacz "big-headed". Jak jesteś taka inteligenta, to aluzję powinnaś dobrze odczytać :) miłego dnia kotku, myszko, kochanie, skarbeńku :*

ocenił(a) film na 8
Wojczar

Mało inteligentne żuczku . Zrób swojej matce A-level. Też sobie przetłumacz.

ocenił(a) film na 8
Wojczar

Jak jesteś inteligentny, to zakojarzysz. Czekam na rezultaty i czy jej się podobało.

Momoria

lol Momoria, kup sobie melise i zluzuj rajty, twoje puste frazesy i blyskotliwe riposty nie sa ani zabawne ani oryginalne, wiec nie probuj na sile udawac wyszczekanej

Momoria

Wszystko ok, tylko jak ktos mowi "wolny kraj" to zazwyczaj pytam sie, w ktorych dziedzinach..? Ale czesciej zbiera mi sie na wymioty.

ocenił(a) film na 8
Christalovka

W dziedzinie wyrażania swoich opini. Zainwestuj w duży kubełek .

ocenił(a) film na 8
faza7p

Czyżbyś to ty była tą Gaga???????......................

ocenił(a) film na 8
faza7p

Dobrze wiedzieć czym się posiłkujesz odrabiając zadania domowe. Ja nawet nie wiedziała, że takie portale istnieją. Może nawet jesteś autorką zapytania?

ocenił(a) film na 8
soundaddict

jestem kulturalna. To inni na mnie napadają.

ocenił(a) film na 10
Momoria

Jaaaa.. typowe dla polakow. Trzeba tylko pokazać że jest się mądrzejszym używając wygórowanego słownictwa, którego się na codzień nie używa i zmieszać innych z błotem. Popisówa na całego. Ludzie!

Flm dobry, ale musiałam go podzielić na 2 części, za długi jak na raz, mometami nudny, ale ogolne wrażenie całkiem spoko;]

ocenił(a) film na 8
FbarcelonaC

Wreszcie ktoś, kto wierzy w moją inteligencję .

ocenił(a) film na 8
Momoria

ok, to mnie rozwaliło XD Kobieto, daj sobie już spokój

ocenił(a) film na 8
Eco

Nie .

Momoria

Robiłaś test IQ z TVN'em, że tak się z tym odnosisz??

Zdradzę Ci jedno: osoby o inteligencji przewyższającej średnią mają trudności w dogadywaniu się. Traktują ludzi z góry jako... głupszych. Więcej pokory... Ciągnięcie tych głupich dyskusji wcale nie świadczy o Twojej ponad przeciętnej inteligencji.

ocenił(a) film na 8
madzio_r

Nie nie robiłam testu IQ z TVN-em. Raczej nie ma trudności z dogadywaniem się. Mam duży zasób słownictwa.
Ciąnięcie dyskusji świadczy o mojej zaciętośći. Człowiek nie składa się tylko z inteligencji. Inteligencja w połączeniu z ambicją, uporem itp. tworzy mieszankę zaiste wybuchową.

ocenił(a) film na 8
Momoria

no i przy okazji jebiesz w huj ;d ;p bezguście

ocenił(a) film na 8
RhineHorn

Wow, fajne słownictwo. Do zapamiętania. Może spotkam kogoś takiego jak ty na ulicy, to mu tak powiem.

ocenił(a) film na 10
Raffu

hahah, wyskoi iloraz ale głupoty chyba :P, nie no szkoda sie na Twój temat rozpisywać nawet, napewno nie grzeszysz skromnością, Twoj inteligencja to taka dodowska jest

ocenił(a) film na 8
skaner333

Nie, nie jestem skromna i jak narazie dobrze na tym wychodzę.

"Dodowska inteligencja"- jesteś zazdrosny, że osoba o wyglądzie kurtyzany jest lepsza od ciebie. No cóż zazdrość jeszcze nic nikomu dobrego nie przyniosła.

Nie ocenia się książki po okładce.

ocenił(a) film na 9
Momoria

...HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHA...
"...bo mam wysoki iloraz inteligencji..."

DOBRE! Polecam: mensa.pl
widocznie filmy produkują dla mniej "inteligentnych"
pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
pastefqa

P.S.
W ulubionych kwiatki tego typu:
...Dzień Niepodległości, Piła III, Powrót Batmana, Xena... - gratuluję ilorazu!
W jakiej skali jest on wysoki?
pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
pastefqa

Z resztą o czym gadamy, cytat z podpisu pani inteligentnej:
"...Nie lubię zbyt dużo myśleć, snuć rozważań o filmie. Dlatego nie przepadam za kinem ambitnym często ukazującym brzydotę (której mam już dosyć na codzień; szczególnie jak jadę tramwajem i patrzę na innych ludzi odbiegająych daleko od nawet próby nazwania ich zadbanymi), lub potrafiącym przez bite dwie godziny roztrząsać jedną kwestię brrr..."

orzeszqrwajapierdole!
pozdrawiam! MAKE LOVE NOT WAR! :)

ocenił(a) film na 9
pastefqa

i jeszcze jeden, qrwa cytat:
"...Ponadto mam niesamowicie rozwinięty zmysł estetyczny i przepadam za pięknymi rzeczami nie tylko na srebrnym ekranie. "

pięknie qrwa masz zryty berecik
dzięki właśnie takim inteligentnym inaczej, ten (mój niestety) kraj jest taki pojebany

ocenił(a) film na 8
pastefqa

Jesteś mało oryginalny. Już wytłumaczyłam opis mojego profilu, bo już wcześniej ktoś się przyczepił do tego. O innych filmach, które wspominasz, też już się wypowiedziałam.

Nie rozumiem dlaczego mam zryty berecik? Bo mam rozwinięty zmysł estetyczny?

To ty jesteś takim inteligentem o którym piszesz w powyższym poście- nie ja.

ocenił(a) film na 8
pastefqa

Powrót Batmana podobał się także Jackowi Szczerbie ( mogłam się pomylić, ale napewno znany recenzent z Gazety Wyborczej) więc nie wiem o co ci chodzi. On także uważa Powrót Batmana za film wybitny. Tu się raczej nie wyróżniam.

ocenił(a) film na 8
pastefqa

Dopiero teraz zauważył. Smutne .

Momoria

Momoria, jeśli jesteś inteligenta pamiętaj, że nie możesz tego tak po prostu powiedzieć, nawet jeśli to prawda to od razu znajdzie się setka niedowartościowanych krzykaczy, którzy będą wołać "Uuuu, jaka skromna" , "Mhm, jasne, to udowodnij" czy ostatecznie "Wracaj do przedszkola bo Twoja opinia nie odpowiada mojej, a że powiedziałaś, że jesteś inteligentna to znaczy że ja nie i muszę cię zakrzyczeć!" ( to ostatnie zazwyczaj w trochę innych słowach ^^ ). Nie zgłaszam żadnych opinii przeciw ludziom, którzy odpowiadają na twoje posty, powiedzmy, że to przemyślenia natury ogólnej. A tak przy okazji, wasze dyskusje schodzą na tematy osobiste, co jest raczej dość głupie, bo macie omawiać film. Film, który wam się podobał, lub też nie, co ma być tematem tych postów... Fakt, że mówię wam to jak przedszkolakom powinien was zawstydzić, ale wiem że pewnie otrzymam tylko odpowiedzi z obraźliwymi aluzjami, stwierdzeniami, że wszyscy lepiej niż ja, czy też coś podobnego. Pewnie ich nie przeczytam, bo rzadko tu wchodzę, ale nie krępujcie się... (A, i Momoria, rzeczywiście używasz wielu "trudnych" słów, może taki masz styl, ale inteligentny człowiek powinien też znać zasadę Decorum, jak rozumiem?)

ocenił(a) film na 8
Music_of_the_Night

Chyba nie przemówiłeśim do rozumu. Ale nikt normalny ne musi tu zaglądać i mnie popierać. to moja walka ;) Ja doskonale o tym wiem o czym piszesz. Bawię się imi poprostu. Czasami mam ochotę na "prostowanie" maluczkich.

Ja nie lubię zasady Decorum. Wolę kiczowatą przesadę.

Momoria

Szkoda mi Ciebie mały, próżny, pusty i zapewne smutny człowieczku.

Momoria

Wiesz... to chyba jednak nie jest komedia... Gratuluję wysokiego ilorazu inteligencji:)

ocenił(a) film na 9
kochatka87

ja tak samo ci gratuluje ilorazu inteligencji... cos chyba ci upadl, bo ten film to nie jest jakas komedia. a i jezeli nie byl dobry to sie nie daje 8/10 ..

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem