PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200073}

Ciemna strona Księżyca

The Dark Side of the Moon
1990
5,3 2,0 tys. ocen
5,3 10 1 1995
6,5 2 krytyków
Ciemna strona Księżyca
powrót do forum filmu Ciemna strona Księżyca

Bardzo słaby...

użytkownik usunięty

Jestem rozczarowana tym filmem,a sugerując się oceną spodziewałam się czegoś lepszego.Nawet ciekawy pomysł,ale kiepska realizacja.Pomijając ewidentnie mały budżet produkcji,film jest po prostu przegadany.Za mało scen akcji,za mało grozy.Strata czasu.

ocenił(a) film na 5

Nasłuchałem się o tym filmie samych superlatyw (dowód, że nie można nikomu ufać), a tu takie
rozczarowanie. Do wad dodałbym jeszcze nieciekawe, płytkie postacie, brak napięcia. Nudnawy i zbyt
pokomplikowany. Może nie zupełna strata czasu, ale słabo.
Liczyłem na jakąś fajną wersję "Coś" w kosmosie. W końcu rok produkcji 1989 zobowiązuje. A tu lipa.

de_Franco

Oglądałem go jakieś 13 lat temu i zapamiętałem go jako jeden z najstraszniejszych horrorów xD
Powróciłem do niego dzisiaj i nie wiem co powiedzieć xD Aktorstwo , dialogi , akcja , gdzie się to wszystko podziało.
Jednak czasem nie warto oglądać filmy które oglądało się w dzieciństwie...a tak dobrze wspominałem ten film...
Kiedyś 7/10 Dziś słabe 4

ocenił(a) film na 7
Matt_19_

Bardzo długo go szukałem. Oglądałem go w wersji VHS na kompie i... no cóż. Kto nie pamięta czasów powstania tego filmu ten raczej się w to nie wczuje. Dla mnie film dobry. Owszem, trąci myszką, efekty są niedzisiejsze, czerpie garściami z Obcego i Coś. Ale ma swój klimat. Jakbym miał 18 lat pewnie dał bym 5, że mam 10 więcej to i nieco inne podejście. Nie robi teraz już się takich filmów. 7 to uczciwa ocena.

ocenił(a) film na 7

A mnie się film podobał miał fajny mroczny klimat, może rewelacyjny nie jest, ale na kino klasy b to film dobry. Film podobał się mnie jakieś 20 lat temu i teraz jest podobnie!

ocenił(a) film na 7
lordofthedead

Film jest nawet fajny mimo że ma kilka wad (trochę mnie końcówka zawiodła).