7,5 59 tys. ocen
7,5 10 1 58698
7,6 30 krytyków
Clerks - Sprzedawcy
powrót do forum filmu Clerks - Sprzedawcy

Super film

ocenił(a) film na 8

Uśmiał się na filmie. Super gagi :) Ogólnie film zrobiony polewkowo

ocenił(a) film na 10
Brilliant

Film świetny...jakoś tak dziwnie się to oglądało, bo dialogi były niemal wyciągnięte z rzeczywistości...Takie spontaniczne...Film nie ma większego sensu, ale te gadki o bzdurach doprowadzały mnie do łez (w przenośni :p)
Ulubiona postać to Randal...Jest taki niby olewus, ale widzi błędy
Dantego...Jest hipokrytą, ale ma racje co do zaobserwowanych zachowań...

Veronica: Cieszę się, że się trochę uspokoiłeś.|Cześć, Randal.
Randal: 37?
Veronica: Zamknij się!

Genialny...

użytkownik usunięty
KaladzeKSG

polewkowo? to nie coś w rodzaju american pie (:|)!!

przedewszystkim film spontaniczny, i co mi sie bardzo spodobalo na czarno-białej taśmie.

genialny? bez przesady. naprawde warty zobaczenia, ze względu na nie pospolity humor, którym zazwyczaj karmią media...

ocenił(a) film na 8

film wywarł na mnie wrażenie, bardzo ciekawa produkcja.

ocenił(a) film na 9
Brilliant

Jak dla mnie to ten film jest genialny!!! Scenariusz - normalny-zwariowany-przerąbany dzień, muzyka odpowiednia w każdym momencie do klimatu Berserker czy Chewbaca :), gra aktorów - Anderson(Randal) pozamiatał, to że jest czarno-biały, a przede wszystkim DIALOGI które RZĄDZĄ w tym filmie i jakby nie było szczególiki bo wszystko sprawia wrażenie, iż do czegoś się odwołują i tak np widzieliście co kupował urażony klient :)?.

I jak najbardziej życiowy - bywa, że "life is a series of down endings".

MilekSan

Życiowy?Z poczuciem humoru?
A co tu jest dla ciebie życiowe-że panienka pie... się przez pomyłkę z trupem-no jeśli takie masz własne doświadczenia "życiowe" to ci współczuję,a jeśli cię to śmieszy to współczuje nie tylko tobie ale i twojemu otoczeniu

ocenił(a) film na 9
pionov

Jak wszystko się wali i nic nie wychodzi to chyba nie jest aż tak rzadkie zjawisko w życiu, a jak ty się nie zaśmiałeś ani razu, to widocznie brutalnie poważnie podszedłeś do tego filmu...