Kurde, bardzo dziwna sprawa. Scenariusz do tego filmu jest naprawdę świetny i co najważniejsze - są w nim świetne i inteligentne dialogi. A ci Oskarowcy nawet nie dali nominacji. No cóż, wtedy wygrał "Pulp Fiction", ale nominacja by się przydała.
scenariusz rewelacyjny! taka karuzela chichrania się przeplatana z refleksją. wiem, że to beznadziejne z mojej strony, ale podczas zappingu, obraz w ogóle nie przykułby mojej uwagi. (i właśnie dlatego przykuwał... - myślę sobie: `co to za film`) swoją odczuwalną (bynajmniej w moim mniemaniu, zapewne jeszcze niewykształconym ^^) amatorszczyzną, zniechęcał mnie, ale wystarczyło 5 minut i dialogi mnie znokautowały.
Nieziemskie.
no może nie przesadzajmy z nazwaniem tych dialogów inteligentnymi ale coś w tym jest, film bluźnierczy, chamski nie pokazujący jakiś problemów społecznych, obrazu danej grupy społecznej i tym podobne lecz taki który daje czystą rozrywkę i kupę śmiechu, może właśnie na tym powinno polegać nowoczesne kino na tworzeniu absurdu na pewno sprzedawców można nazwać nowatorskim kinem