totalne jajo. chyba jednen z najzabawniejszych filmow jakie widzialem. bombowe kreacje aktorskie, swiena fabula i odjechany humor ..a zeby bylo mocniej - wszystko czarno na bialym. polecam
ostudzenie
to ja moze troche ostudze atmosfere tej listy. kino fascynuje mnie odkad pamietam. odkad pamietam tez lubowalem sie w filmach ekstremalnych, obrazoborczych, nieprzecietnych - slowem niekomercyjnych. liste tych filmow mozna obejzec na mojej stronie.
po co ten wstep. po to, ze kiedy powiem ze sie cholernie wynudzilem na tym filmie inni nie pomysleli sobie: o gostek nie kuma czaczy, pewnie pomylil seanse - myslal ze to nowy film ze slajem. tak wynudzilem sie... powiem szczerze nie wiem gdzie lezy wytlumaczenie nadzwyczajnej popularnosci tego filmu... statyczna akcja, prosty scenariusz... i gagi.
nie chce nikogo obrazac ale pachnie mi to troche moda. kiedys byla moda na allena - i wszyscy lubili allena, teraz jest moda na klerksow i...
wszyscy pieja peany ku chwale klerksow... a ilu jest takich jak ja, ktorzy sluchajac dialogow filmu czuli sie jak amerykanin ogladajacy "rejs" - niby zabawne, czasami powala ale tak w ogole to o co w tym wszystkim chodzi...
ocena 5/10