PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4713}

Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 107949
8,4 63 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

Wie ktoś może gdzie znajdę tę książkę po polsku o ile w ogóle jest przetłumaczona, z góry dzięki za info :]

ocenił(a) film na 9
mckeon

o ile mi wiadomo książka/opowiadanie nigdy nie zostało przetłumaczone niestety.

Ale oryginał można przeczytać tutaj:
http://www.geocities.com/Hollywood/Highrise/3756/jc/who/bonusid.htm

pzdr

ocenił(a) film na 9
serafin66_2

Wlasnie znalazłem info, że Newlosky (chyba tak się nazywał :)) posiada je po polsku z Fenixa. Trzeba więc napisać do niego aby spróbował zeskanować lub ewentualnie przepisać :)

ocenił(a) film na 9
serafin66_2

Dziękuje za orginał, jak nie uda mi się załatwić po polsku, to po angielsku przeczytam. Jeszcze raz dzięki.

ocenił(a) film na 9
serafin66_2

Wersja książki po angielsku w PDF'ie:
http://www.angelfire.com/journal2/sfzapgun/who.pdf

ocenił(a) film na 9
mckeon

Właśnie otrzymałem przesyłkę z czasopismem Fenix 1/1990, a w nim jest polska wersja opowiadania "Who Goes There?" John W. Campbell'a przetłumaczona przez Stefanie Szczurkowską. Postaram się przepisać tą książkę i udostępnić ludziom z filmweb'u.

ocenił(a) film na 9
foxx76

A nie lepiej skany zrobić?

Tak się składa, że posiadam akurat ten numer Fenixa... Opowiadanie jak dla mnie jest gorsze od filmu, nie zmienia to jednak faktu, że warto je obejrzeć.

Tak czy inaczej: ponieważ to swojego rodzaju abandon jest i w sprzedaży raczej tego póki co nie można znaleźć, myślę że nikt nie powinien mieć nic przeciwko, jeżeli dla dobra rozwoju szeroko pojętej kultury ktoś zrobi skany. Mogę to być nawet ja -ale najwcześniej będę mógł to zrobić dopiero koło Wtorku-środy.

ocenił(a) film na 10
schleppel

kiedyś na pchlim targu widziałem książkę z okładką z filmu, była dosyc gruba, nie wiem czy to bylo to czy opowiadanie albo na podstawie scenariusza z filmu osobna książka ( okładka była taka sama jak z filmu), żałuje ze jej wtedy nie kupiłem bo do dzis mnie głowi co ona zawierała

ocenił(a) film na 10
megakruker

ALAN DEAN FOSTER - RZECZ ksiazka na podstawie filmu ( troche obszerniejsza od opowiadania) - tak jakby kogos to interesowalo

ocenił(a) film na 10
foxx76

I jak ci idzie?

ocenił(a) film na 10
foxx76

Jak Ci idzie? Może lepiej zeskanować? Moze jakieś fajne zdjęcia są. :)

ocenił(a) film na 10
Golan

Mam ten numer! Opowiadanko też jest. Jutro rano wrzuce na rapidshare to zassacie sobie. :D

ocenił(a) film na 10
Golan

I jak Ci poszło?

ocenił(a) film na 8
mckeon

Piszcie na mejla kokojambo.i.do.przodu@gmail.com
Całość po polsku w zipie, w skanach, da się czytać.

Pozdrawiam

Platton

Hejas czy ktoś z fanów ma jeszcze te skany ?? też chętnie bym przeczytał. pozdro

jason86

a czy ma ktoś dostęp do tej książki ALAN DEAN FOSTER - RZECZ ?