PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4713}

Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 107950
8,4 50 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

http://www.youtube.com/watch?v=5KFrrgkRmSI
Ps.Wyprzedziłem FW hehehe

ocenił(a) film na 9
davidstar

Nie jestem przekonany czy to dobrze wyjdzie.

ocenił(a) film na 9
Marcinekk

Generalnie szykuje się powtórka z rozrywki.W trailerze widać sceny z pieskami, które znów rozpaczliwie próbują wydostać się z klatki, race, miotacze ognia, potwór znów leży na stole i przygotowują się do jego autopsji, krótko mówiąc -to już było.(Coś podobnego zrobili w "Predators"-powielanie utartych schematów).Oczywiście zdaję sobie sprawę, że inaczej nie da się nakręcić tego prequela, no bo cała sceneria i otoczka musi pozostać taka sama , po prostu tutaj nie da się akcji przenieść w inne miejsce.Liczę, że dowiemy się czegoś więcej o tym statku.Dlaczego bestia tu przyleciała, skąd pochodzi i td.Tylko ten aspekt spowija jeszcze aura tajemniczości i jak dobrze poprowadzą ten wątek, to może być ciekawie.
Ps.Czy wiadomo coś na temat tego jaką kategorię wiekową będzie miał ten film?Mam nadzieję, że nie tą o której myślę......

ocenił(a) film na 10
davidstar

Jeśli dadzą PG-13, to możemy zapomnieć o dobrym filmie. Wszystko zależy, czy reżyserowi i scenarzyście uda się przeciwstawić producentom (i czy w ogóle mają zamiar zrobić film dla dorosłych), którzy, jako pazerne liczykrupy, chcące trafić do jak największej liczby odbiorców, będą próbowali ustalić taką właśnie kategorię wiekową, co oznacza kolejną produkcję "dla mas". Oby autorzy poszli w ślady reżysera "Kick Assa", który wypiął się na producentów i sam sfinansował film, który dostał kategorię R.

ocenił(a) film na 9
sab1970

Krótko mówiąc reżyserem musiałby być człowiek postury Stallone`a - w Rambo 4 problemów z kategorią R nie było :D:D:D

ocenił(a) film na 9
davidstar

Oczywiście tylko dla rosłych:D

ocenił(a) film na 10
Marcinekk

Ja też się boję, bo mogą zniszczyć legendę, PS ciekawe co z muzyką, bo w filmie z 1982 roku była genialna i to ona też wprowadzała ten niesamowity nastrój?

ocenił(a) film na 9
nevport

Spokojnie, to nie będzie pierwsza legenda, którą zniszczą w ostatnim czasie(oczywiście oby do tego nie doszło...).Trailer sugeruje, że muzyka będzie troszkę przerobiona co słychać pod jego koniec, może nie będzie tak źle.W pełni się z Tobą zgadzam, w oryginale muzyka to ogromny atut!

davidstar

Dzięki za linka. Zapowiada się dobrze ale wiadomo że tak jak wspomniałaś to będzie praktycznie powtórka nieco w innej orawie że współczesne możliwości i akcja dziejąca się na jednostce norwegów. Filmu nie przekreślam ale wiem że nie zaskoczy mnie tak jak poprzednia część ale zastanawia mnie to czy pokażą obcego w jego naturalnej formie to jak wyglądał jak przybył na ziemie.