PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=573838}
6,8 69 tys. ocen
6,8 10 1 68509
5,7 7 krytyków
Colombiana
powrót do forum filmu Colombiana

Głupi, naiwny, tandetny... mówi musimy mieć ją żywą a do niej strzelają... ten początek
głupoty się ciągnie do końca filmu...

ocenił(a) film na 4
kokss

No film taki sredni ale dupa nawet dobra ^^

ocenił(a) film na 6
Darthalex

Dupę to masz po to żeby srać !

kokss

Dobry pomysł na film , sle reszta beznadzieja i aktork też średnia..............

ELIKA_

błąd ale** Aktorka***

ocenił(a) film na 6
ELIKA_

Ty chyba w swoim krótkim życiu nie widziałaś średniej aktorki !

tomucho77

Miły jesteś :l

ocenił(a) film na 6
ELIKA_

W jednym temacie piszesz że ją lubisz, w drugim temacie twierdzisz że jest średnia ? Skoro ją lubisz to jak możesz uważać Ją za średnią ?

użytkownik usunięty
kokss

Amerykański? Raczej Francuski:)

ocenił(a) film na 6
kokss

Szkoda że nic nie wspomniałeś o BOSKIEJ Zoe Saldana która sprawdziła się jako wyrachowana i bezwzględna zabójczyni. To dzięki Jej urokowi osobistemu i magnetyzmowi, jaki emanuje z jej postaci ten film jest do obejrzenia.

Poza tym, "Colombiana" to bardzo zgrabnie i prosto sklecona historyjka o zemście, z kilkoma świetnie zrealizowanymi scenami akcji. Może i przewidywalna do bólu, ale za to jakże przyjemna w odbiorze.

tomucho77

Rozumiem............. dlaczego się zdenerwowałeś tym ,, średnia'' , ale ja i każdy ma prawo do swojej opini dlatego nie skrytykuje tego co napisałeś bo MASZ PRAWO do swojej opini i nie wiem po co jesteś taki nie miły jesteśmy chyba dorośli.......

ELIKA_

;)

ocenił(a) film na 6
ELIKA_

Moja droga zdecyduj się albo ją lubisz albo uważasz ją za średnią !

tomucho77

Twoja droga uważa , że lubi ją , ale uważa za średnią aktorkę ( bo dobre aktorki to Meryl Streep, Nicole Kidman ) ;)

ocenił(a) film na 6
ELIKA_

Moja droga śmiem twierdzić że Zoe za 10-20 lat, gdy będzie mieć tyle lat co Meryl i Nicole też będzie dobra.

tomucho77

Wyrobi się do perfekcyjnej gry aktorskiej ;) tak to jest.....

ocenił(a) film na 4
tomucho77

Od momentu gdy mała Cataleya wbija nóż w ręke bandziora i mówi że chce śmierci Don kogoś tam, zacząłem traktować ten film jako komedię. I jako komedia był niezły :) Jako czysty film akcji już słabo. Wiadomo że muszą być pościgi, strzelaniny i to wszystko nawet ładnie zgrane, przedstawione w dobry sposób. Jednak...: nastoletnia mistrzyni free runningu+ już dorosła; robiąca w bubu kilkunastoosobowy oddział S.W.A.T. + Bruce Lee, Van Damme i Segal pod postacią wątłej kobietki to już bajka i komedia :) Itomucho77 mimo niewątpliwej sympatii dla tej produkcji, powinieneś/aś być obiektywny i nie obrażać innych za wyrażanie własnego zdania... Pozdro.

ocenił(a) film na 6
Aquariuspnf

W którym momencie obraziłem ciebie ?

ocenił(a) film na 4
tomucho77

Tu nie mowa o mnie. Czytam cały temat i widzę, że usiłujesz nieco zbyt dosadnie przekonać innych do swojego zdania na temat filmu. Saldana ok, ale bronisz jej jak niepodległości, nie wiedzieć czemu... Film słaby.

ocenił(a) film na 6
Aquariuspnf

Bronię Ją bo Ją uwielbiam to po pierwsze, po drugie uważam że z każdym filmem jest coraz lepsza, i po trzecie drażnią mnie takie płytkie oceny w stylu "ona jest słaba". Dlatego zrozumiałeś ?

ocenił(a) film na 4
tomucho77

Że coraz lepsza, nie znaczy rewelacyjna, że uwielbiasz nie znaczy uzdolniona, Że cię coś drażni, twój problem, a płytkie według mnie jest napisać komuś np: "Dupę to masz po to żeby srać !"
Więc jak dla mnie z tobą nie idzie dyskutować. Zrozumiałeś? Koniec polemiki z mojej strony, ale jak znam życie i ludzi to zaraz się znów o coś doczepisz...

ocenił(a) film na 6
Aquariuspnf

A czy według ciebie nie jest płytkie i chamskie nazywać kobietę dupą ?

ocenił(a) film na 4
tomucho77

Po wejściu na twój profil uważam że masz jakąś obsesję/manię na punkcie pięknych wg. ciebie kobiet. To tyle.

ocenił(a) film na 6
Aquariuspnf

Cóż żal mi ciebie skoro uważasz że podziwianie kobiecego piękna jest obsesją, manią.

ocenił(a) film na 4
tomucho77

Gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem... A widocznie tak nie jest.
Podziwianie piękna kobiecego nie jest obsesją, manią w ogólnym rozumieniu. Moja wypowiedź dotyczyła ciebie i twojego profilu wyłącznie. Podejrzewam że masz z tematem kobiet jakiś problem... Twój blog, wypowiedzi, i słynne powtórzone wiele razy: "boskie" ujmuje znaczeniu tego słowa. Ile ci trzeba tłumaczyć, nie masz w stosunku do siebie i swoich poglądów odrobiny krytycyzmu i dystansu?

ocenił(a) film na 3
tomucho77

dla mnie nie było w niej nic boskiego, jest ładna jak wiele innych aktorek, jednak urodą nie zdobywa się serca widza, ewentualnie może w tym pomóc.... nie uważam też, żeby zagrała dobrze... zresztą ktokolwiek by nie zagrał w tym filmie w tej roli to i tak nic by raczej nie zmieniło... jak chce popatrzeć na zgrabna, ładną dziewczynę to oglądam swoją kobietę :)

użytkownik usunięty
kokss

mozna sobie porównac colombiane z miss bala.
dwa swiaty

ocenił(a) film na 6

Odezwała się miss onanistów.