PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=573838}
6,8 69 tys. ocen
6,8 10 1 68509
5,7 7 krytyków
Colombiana
powrót do forum filmu Colombiana

byłam na filmie w kinie, nie polecam! film jest po prostu słaby. Dla mało oczekujących widzów, dziewczyna w filmie jest niezniszczalna, wszyscy w kinie się smiali i zaczeli komentować głupotę i wyobraźnię reżyserów ;) 5

ocenił(a) film na 5
florencja88

Mam podobne zdanie. Niezniszczalna, nieomylna, znająca rozkład dnia każdego napotkanego osobnika. W dodatku na siłę pchana w obiektyw, przy każdej nadarzającej się okazji ujawnienia golizny. Jakby jeszcze jej uroda była tego warta (oczywiście kwestia gustu)... Jest to produkcja z serii w której wszystko wiadomo od samego początku, tylko nie znana jest minuta seansu w którym owa zemsta nastąpi. Obejrzeć można, na ekranie sporo się dzieje, ale jak wspomniał mój przedmówca, chyba przede wszystkim jest to twór dla miłośników akcji, którzy po ciężkim dniu chcą się zrelaksować... Miłośnicy analizowania i historii bardziej złożonych raczej nie znajdą tu wiele ciekawego. 5/10

Hardstyle_Lover

Podbijam opinię. Najbardziej w tym filmie mnie irytowała a wręcz śmieszyła wszechwiedza i przewidywalność jasnowidza głównej bohaterki no bo jak można wytłumaczyć fakt że przez jakiś czas (nie wiadomo jak długo) tresowała swoje psy po to żeby w ostatecznym starciu umieścić je w furgonetce do której wsiadł jej oprawca choć miał do wyboru inne samochody, włączył tryb głośnomówiący w telefonie i na tyle psy były wytresowane że rozpoznały głos swej pani w telefonie. Inne sceny również są mocno naciągane. Ogólnie bajka dla dzieci

użytkownik usunięty
Hardstyle_Lover

Wiesz ja też lubię się zrelaksować po ciężkim dniu pracy jakimś filmem z pod znaku kina akcji ale nie tak debilnym jak ten i wiele innych, takim kinem to może się jarać jedynie społeczeństwo które ma IQ mniejsze od kury, jak tylko zobaczyłem wyszkoloną w skokach, posługującą się z zaskoczenia nożem małą dziewczynkę to ogarnął mnie pusty śmiech... co do reszty pozostawię to bez komentarza ;p zresztą wyłączyłem tego gniota, żal mi tylko ludzi którzy się karmią takimi dziadostwami, przez to chyba są jeszcze bardziej ubodzy jeśli chodzi o IQ ;D

ocenił(a) film na 4
florencja88

Potwierdzam - nawet na film akcji ilość absurdów jest zbyt duża. Twórcy tego filmu mają z pewnością niezbyt pozytywne zdanie o ludzkiej inteligencji, no chyba że film w głównym zamierzeniu skierowany był dla widzów w Stanach...Uśmiechy na twarzach widzów w kinie nie dziwią, skoro 50 kg kobieta rozprawia się z armią złoczyńców, no i żeby tyle rzeczy przewidzieć to faktycznie musiałaby mieć IQ pewnie z 250...Jedynym plusem jest to, że produkcja ta jest dobrze zrobiona, ale nic poza tym...
Nie polecam - 4/10

PWMarshal

Dynamiczny montaż,dobre zdjęcia i niezła muzyka do tego żadnych niepotrzebnych dłużyn i zbędnych dialogów...to wszystko sprawia że Colombiana to całkiem przyzwoite kino akcji które ogląda sie płynnie i z ciekawością.Spodziewałem sie gniota a dostałem całkiem niezły film akcji jak na obecne czasy.
7/10 i polecam!
A do wszystkich krytukujacych - nakręccie coś lepszego cwaniaki!