PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=573838}
6,8 69 tys. ocen
6,8 10 1 68509
5,7 7 krytyków
Colombiana
powrót do forum filmu Colombiana

Znakomite kino w stylu 'Leona Zawodowca', 'człowieka w ogniu'. Naturalnie należy oglądać go z przymrużeniem oka, ale jeśli jest nierealistyczny to jak traktwać chociażby 'szybkich i wściekłych 5' czy 'pozdrowienia z Paryża'. Wiele niebanalnych i oryginalnych scen - chociażby dziecko, które odreagowuje śmierć rodziców dopiero po kilku dniach w ramionach rodziny, zaskakujących zwrotów akcji - zamknięcie na komisariacie. Fantastyczna, klimatyczna muzyka.
Pomimo niskiej oceny na filmwebie, nigdy nie odpuszczam filmów z uwagi na "masowy" charakter ocen. I tym razem się nie zawiodłem. Z pewnością długo będę go pamiętał. Besson wreszcie w dobrej formie. Polecam.

ocenił(a) film na 3
heavy_2

powiem tak a lat ma 5 czy 8 taki mój komentarz

ocenił(a) film na 6
heavy_2

Co do jednego się nie zgodzę. Film na początku jest naciągany, bo jak mała dziewczynka może uciec przed bandytami, - w taki sposób, w jaki uciekała? Film jest nudny, ale wartka akcja nadrabia. Ot taka ocena. Pzdr.

ocenił(a) film na 3
heavy_2

Do ''Leona '' ten film jest podobny tylko w tym, że jest o zabójcy i że maczał w nim palce Luc Besson. A koło ''Człowieka w ogniu'' to ten szajs nawet nie stał. A ta ''migająca'' walka z użyciem ręcznika i szczoteczek to już jest szczyt tandety. No, ale to tylko moje zdanie.