PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=573838}
6,8 69 tys. ocen
6,8 10 1 68509
5,7 7 krytyków
Colombiana
powrót do forum filmu Colombiana

dwója!

ocenił(a) film na 2

Besson ma zniżkę formy i próbuje wciskać łzawe historyjki o zemście... niestety wychodzi co
najmniej dziwacznie, kiedy mała dziewczynka mówi jak jej napisali idioci w scenariuszu:
„chcę być morderczynią”; a moja ocena (2) i tak zbyt wysoka, ale tylko dlatego, że się nabiegła

sahara_filmweb

Po twojej recenzji wprost nie mogę się doczekać obejrzenia tego filmu. Musi być świetny

ocenił(a) film na 2
HRA

Zapraszam na seans i życzę miłej drzemki :)

sahara_filmweb

Dziękuje, ale z pewością nie zasnę na tym filmie. Sypiam na filmach Almodovara

ocenił(a) film na 2
HRA

Jeśli sypiasz na jego filmach to znaczy że nie możesz mieć więcej niż 17 lat :) Zapewniam cię, że to z wiekiem przechodzi

sahara_filmweb

Jest odwrotnie. Z wiekiem zaczyna się cenić rzeczy dobre, a omijać szerokim łukiem byle jakie

ocenił(a) film na 2
HRA

Filmy Almodovara nie są byle czym, tak samo jak nie jest Wielki błękit czy Leon Bessona, ale niestety Colombiana jest... z przykrością stwierdzam :) Almodovar ma zwyczaj myśleć, Besson przestał na rzecz łatwego zarobku, zobacz i oceń, nie moja sprawa, czy uznasz ten film za dobry czy za kiepski, moje zdanie jest takie a nie inne

sahara_filmweb

Ok. Zobacze i ocenie., bo bez obejrzenia to i sprzeczać się niezręcznie

sahara_filmweb

Witaj Saharo, W końcu obejrzałem.
Wiele nie oczekiwałem. Myślałem,że to bedzie wtórne,ale dobre kino akcji. Myliłem się, a Ty miałaś rację.
Film jest słaby. Brak klimatu, brak emocji. Kino pozbawione jakiegokolwiek uroku. Historia bohaterki nie wciąga. Oglądałem z obojętnością.
Na drugi raz będę się Ciebie słuchał.
Pozdrawiam serdecznie

użytkownik usunięty
HRA

Przeprasza, że się wtrącę ale moim jakże skromnym zdaniem porównywanie filmów Almodovara do filmów Bessona (poza Leonem) to tak jakby porównywać Bracelonę i Dolcana Ząbki...dodam, że Besson nie będzie tu Barceloną.

ocenił(a) film na 2

owszem :) zabawne ujęcie, acz trafia w sedno

I ja również muszę Szanowną Ironioholiczke przeprosić, bo filmy Almodowara mi się zupełnie nie podobają.
Być może są to filmy piękne i niezwykłe, ale ja tego dostrzec nie potrafię. Bardziej skłaniam się ku twierdzeniu,że jest to kino modne.Trendy. Jest w dobrym tonie Almodovara lubić
A co do zabawnego,piłkarskiego porównania ,to ja mimo wszystko nie kibicował bym Barcelonie.
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
HRA

Co do jednego zgadzam się na pewno - modne jest lubienie filmów Almodovara. Nawet gdy się ich nie rozumie lub nawet gdy przymyka się oko podczas seansu fajnie brzmi jak się mówi, że lubi się filmy Almodovara. A szkoda.

użytkownik usunięty
HRA

Co do jednego zgadzam się na pewno - modne jest lubienie filmów Almodovara. Nawet gdy się ich nie rozumie lub nawet gdy przymyka się oko podczas seansu fajnie brzmi jak się mówi, że lubi się filmy Almodovara. A szkoda.

Z tym przysypianiem w w trakcie oglądania filmów Almodovara to zażartowałem. Tak tylko się przokomarzałem z sympatyczną Saharą

ocenił(a) film na 2

ironioholiczka: przepraszam, że się wtrącam :) nie będziesz miała mi tego za złe, mam nadzieję, ale na filmy Almodovara to moda była 20 lat temu i nic mi o tym nie wiadomo, żeby wróciła :))))) ja mam do niego słabość z całkiem innych powodów niż moda

ocenił(a) film na 2
HRA

mogłabym powiedzieć... a nie mówiłam :) mnie też było przykro, że potencjał się zmarnował... bo czasami i prościutkie historie mają wielki urok, nie potrzeba wydumanych scenariuszy i wydmuchanych efektów; nie jestem złośliwa, kiedy mówię „nie” jakiemuś filmowi, choć film to kwestia gustu, ale uważam, że obowiązuje choćby cień przyzwoitości ze strony ekipy i minimum szacunku wobec widza.

użytkownik usunięty
sahara_filmweb

Mi się film podobał;) został zaserwowany jako film sensacyjny i tak go wyłącznie można odebrać;), oglądało mi się film przyjemnie a brak głębi można zauważyć min tym że nawet nie wiem kiedy seans się zakończył, tak wszystko szybko gnało do przodu:D.