PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98564}
7,4 4,4 tys. ocen
7,4 10 1 4396
Cud w Lake Placid
powrót do forum filmu Cud w Lake Placid

za propagandę -2, za sam film 7. Łączna nota: 5/10.

ocenił(a) film na 10
hermann44

kolego nie jak to ująłeś pieprzona amerykańska propaganda tylko "zimna wojna". słyszałeś co to było? chyba nie skoro nie dostrzegasz tego, że właśnie w tych czasach toczyła się akcja filmu...

ocenił(a) film na 6
kolo_1991

Film został nakręcony ponad 10 lat po zakończeniu zimnej wojny, więc autor w pewnym sensie ma rację.
Swoją drogą zabawne, że o stosunkach wschód - zachód w latach 80tych, wykładu chce udzielić człowiek urodzony w roku upadku ZSRR.

ocenił(a) film na 10
Bobby_G

uważasz że skoro urodzony w '91 to nie mam wiedzy? może doświadczenia nie mam, ale wiedzę na temat ZSRR zgłębiam cały czas, bo jest ona przedmiotem mojej nauki od 8 lat, ironia Ci się chyba nie udała... nie zapominajmy, że film ma służyć głównie rozrywce

ocenił(a) film na 6
kolo_1991

Raczej jest to dla mnie istotne, w jakim jesteś wieku wypowiadając się na ten temat. A ponieważ jesteś sporo młodszy, powyżej 10, tak więc wybacz, ale nie będziesz dla mnie partnerem do dyskusji o czasach, które sam przeżyłem.

Bobby_G

to ty jestes młodym gówniarzem, nie masz pojęcia o sporcie i wartości tego filmu, to nie jest żadna propaganda

ocenił(a) film na 6
grzyk2

Prostaku, używaj innego języka w rozmowie z dorosłymi.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Bobby_G

To nie robi z Ciebie eksperta w tych sprawach! Nie rozmawiać z kimś bo jest młodszy,żenujące :/ Koleś może bije Cie na głowę intelektem,wiedzą na temat tych czasów itd,a Ty go zbywasz bo ma 20 lat.Ogarnij się chłopie!

ocenił(a) film na 7
Bobby_G

Żałosny argument, dziękuję

Bobby_G

Kontynuując ten tok rozumowania, można powiedzieć, że o ustroju politycznym starożytnego Egiptu nie moze wypiwadac sie nikt kto nie pamięta tamtych czasów :)

Bobby_G

hahaha co za głupek (Bobby), to, że się ktoś urodził w 91 tak jak i ja, to nie znaczy, że nie wie nic na temat Zimnej Wojny, a film mógłby być nawet nakręcony dzisiaj, a i tak opowiada o latach 80 więc kolejna Twoja głupota.

ocenił(a) film na 10
hermann44

Kolega pewnie nawet nie zna się na hokeju i niewie co to była siła ZSRR ;]

hermann44

hermann44 zakłada temat i boi się go osobiście co za tchórz czyli hermann44 to troll i kto tu sieje propagandę hermann ?

ocenił(a) film na 5
markin

Ten temat to moje prywatne zdanie, do którego mam prawo. Może się podobać albo nie. Poza tym mam wiele lepszych rzeczy do roboty niż codzienne obserwowanie kiedyśtam napisanego komentarza na tym portalu - niektórzy tak jak ty, pewnie d**y nie ruszają od komputera. Reszty wypocin nie skomentuję - widać to po powyższych kłótniach o byle co. Dziękuję. Do widzenia.

hermann44

no proszę wystarczy wejść na ambicje i już się polaczek puszy

hermann44

ja tez urywam 2 punkty ale za klamstwo
jaka k.... i poj..... trzeba byc ,zeby przeklamywac fakty w meczu ze szwecia strzelili na 27 sek przed koncem a nie jak w filmie w ostatniej sek.
Sam film na 8 ale za debilizm 2 w dol

romanek1971

oj pokickaly mi sie sceny w meczu z ZSRR z tej tercji na 2-2
ale ze Szwecja tez nie jest to rzetelne bo jak jest pokazany zegar to to jest 29 sek a graja jeszcze ponad 10 sek.
Od filmu opartego na faktach ocekuje faktow.