PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=638036}

Człowiek Tai Chi

Man of Tai Chi
2013
5,7 12 tys. ocen
5,7 10 1 11829
5,7 3 krytyków
Człowiek Tai Chi
powrót do forum filmu Człowiek Tai Chi

nad calkiem niezlym filmem. Wiadomo, ze sa lepsze od niego, ale to nie oznacza, ze "Czlowiek Tai Chi" to strata czasu.. wrecz przeciwnie obejrzalem go z zaciekawieniem. Filmow o podobnej fabule bylo wiele, ale to co rozni ten od innych to to ze stylem walki staje sie samo "Tai Chi". Pokazana jest przemiana Tiger Chena z dobrego w zlego i znowu w dobrego. Calkiem niezle pokazana jest walka dobra ze zlem gdzie najperw zlo zwycieza i ponownie dobro odzyskuje kontrole nad glownym bohaterem. Yin i yang czyli dobro 50% i zlo 50 %.. ja osobiscie uwazam, ze aby dobrze zyc musi byc przynajmniej 51% do 49% na strone DOBRA!! 7/10

ocenił(a) film na 8
fari

zdecydowanie się zgadzam. nie wiem skąd tyle negatywnych ocen. nawet pomijając fabułę filmu, same walki są naprawdę na wysokim poziomie. dawno nie oglądałem filmu walki, w którym się tak efektownie biją. nie można tego filmu traktować jak jakiegoś melodramatu ze ściskającym za serce przesłaniem. ale film coś tam opowiada, a cała oprawa jest bardzo dobra. widać powiązanie z matrixem, ale nie widzę w tym nic złego. Keanu zatęsknił za takimi klimatami i zrobił swój film. ja mu za niego daję plusa.

ocenił(a) film na 7
Yaerius

Ja też i również oceniam go w kategorii "filmów karate" na 7/10

ocenił(a) film na 7
fari

Mi się z kolei spodobała kreacja mrocznego Keanu :) pasuje mu granie szwarccharakterów