PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=638036}

Człowiek Tai Chi

Man of Tai Chi
2013
5,7 12 tys. ocen
5,7 10 1 11829
5,7 3 krytyków
Człowiek Tai Chi
powrót do forum filmu Człowiek Tai Chi

prosty film z prostą czytelną fabułą, żadnych super hiper efektów specjalnych... taki film, jakiego dawno nie było... film zupełnie inny od tego co nam oferują dzisiaj...

filmonieznawca

Podpisuję się pod Twoją opinią obiema rękami.
Film prawie idealny. Zobaczyłabym trochę więcej wewnętrznych zmagań Tiger'a i mroku Donaka, kosztem obcięcia wątku pani policjantki.
Czarny charakter w takim stylu pasuje do Keanu tak idealnie, jakby do tego został stworzony!
I walka, walka, walka. Właśnie tak, jak lubię oglądać. Bez świecidełek i fajerwerków. Man to man.
Wiem, że to nie jest idealny film i na prawdę wiele tam było potknięć, głównie aktorskich, ale jestem bardzo pozytywnie zaskoczona :)

ocenił(a) film na 7
obrazkowa

to jest prawie jak klasyk kung-fu z czasów mojego dzieciństwa, tylko mniej kung fu jest... no ale kijanka wymiataczem w kung-fu nie jest, to nie matrix i green screen ;) czekam na 47 roninów, bo do kina raczej nie pójdę... tradycyjnie net, a potem płyta na półkę... półki mi się kończą ;)

filmonieznawca

Ja pewnie pójdę na 47 Roninów do kina, no chyba że nie zdążę.
Wiesz jako pasjonat Keanu wg mnie radzi sobie doskonale w scenach walki, czy to na green screenie czy "live". Ma talent i pasuje to do jego osoby. Generalnie od obejrzenia tego filmu jaram się nim jako czarnym charakterem!

ocenił(a) film na 7
obrazkowa

ja chcę dorwać gdzieś płytę z "niesamowita podróż bila i teda", ale ciężko jest

filmonieznawca

A co to za film? Taki jest jego tytuł?

ocenił(a) film na 7
obrazkowa

tytuły różne, ale tu masz z FW link => http://www.filmweb.pl/film/Wspania%C5%82a+przygoda+Billa+i+Teda-1989-11668

filmonieznawca

Wygląda osobliwie :D Dlaczego warto go zobaczyć?

ocenił(a) film na 7
obrazkowa

ja go oglądałem jako dzieciak i tak z sentymentu bym go zobaczył... taka sobie komedia, no i Keanu w innej odsłonie ;)

filmonieznawca

hmmm... może w Twoim temacie coś jest. Ten film ma bardzo dużo złych opinii, ale mi się bardzo podobał. Może dlatego, że jestem fanką starego kina właśnie.