PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487409}

Człowiek o żelaznych pięściach

The Man with the Iron Fists
2012
5,3 13 tys. ocen
5,3 10 1 13315
4,2 10 krytyków
Człowiek o żelaznych pięściach
powrót do forum filmu Człowiek o żelaznych pięściach

dawno takiego szajsu nie widziałem.zero

montblantt

Taka była konwencja filmu, zobacz niektóre teledyski Wu-Tang Clanu to zaczaisz o co chodziło. RZA i Tarantino kochają się w takich banalnych historyjkach pełnych ociekających w krew, nierealistycznych walkach kung-fu. Ogólnie mnie też nie specjalnie sie podobał, natomiast byłem przygotowany na taki banał.

ocenił(a) film na 4
darkcore

Nie porównuj RZA do Tarantino. To jak opel corsa (RZA) do do Ferrari(T). Pizze z biedronki do pizzy z najlepszej włoskiej restauracji. Vip do Heinekena. Gospodarkę Kongo do Amerykańskiej. Telewizor Technika do najnowszych Smart 3d tvików. Polską kolej z Japońską. To nie ten poziom.

robert163

a gdzie widzisz porównanie Robercik? He? Tarantino został współproducentem tego filmu, bo tak samo jak RZA kochają się w tego rodzaju konwencji - więc gdzie kuźwa przeczytałeś Robercik, że ja ich porównuję? Zamieszałeś tą wypowiedzią swoją jakbyś mieszał gówienko w betoniarce, ale nie wyszło, co Robercik?

ocenił(a) film na 4
darkcore

I po co ta obraza. Ja tylko stwierdziłem wyższość Tarantino nad RZA. Pewnie omylnie uznałem, że postawiłeś ich na tym samym stopniu. Nie znamy się za dobrze więc nie jestem dla Ciebie Robercikiem.

robert163

mógłbyś dać jeszcze jakieś przykłady, bo chyba nie zrozumiałem...? ;)

ocenił(a) film na 4
1z1000

Wypaliłem się :P

ocenił(a) film na 2
darkcore

Jedyny udział Tarantino w tym gniocie to odrobina kasy, którą się podzielił ze swoim kumplem RZA. I znów wyszedł potworek, tak jak wcześniej gdy wsparł Eli Rotha (Hostel) i Larry'ego Bishopa (Hell Ride).

ocenił(a) film na 8
Kalafiores

Hostel dość udany, bardziej niż część 2. Hell Ride wymiata na całego rozrywkowo :) natomiast film RZA jest jak dla mnie dość dużym odniesieniem do kina kopanego ze wschodu z dawnych lat. Fabuła jest tylko pretekstem do pokazania walk i polania krwi. mnie te wszystkie tytuły bardzo sie podobały. jedynie nie pasuje mi tu sam RZA...ale to jego film więcjak chciał zagrac to gra.

ocenił(a) film na 6
eneye

Hell Ride - kino rozrywkowe, posunięte do granicy absurdu, i jeżeli oglądać go z takim nastawieniem to można się dobrze bawić. Ze mną przynajmniej tak było, kilka scen zapamięta na zawsze.

Hostel - nie moje klimaty, ale wiem, że ma swoich wiernych fanów.

Man with ... - jak pisałem poniżej, taka konwencja, nie każdemu pasuje, ja się dobrze bawiłem.