...pseudogornolotny, zupelnie nieprzekonujacy, z wrecz naiwna fabula i najgorsze: po prostu nudny.
Nawet nie chodzi o to ze akcja filmu to rozmowa paru osob i dzieje sie caly czas w jednym miejscu - widzialem juz kilka rewelacyjnych filmow o takiej koncepcji. Ten natomiast zdecydowanie do nich nie nalezy.
Tworcy filmu zapewne chcieli zrobic cos oryginalnego - to sie udalo, ale niestety cala reszta nie wyszla.
Zaczyna sie obiecujaco, rozomwa i klimatyczna muzyka, potem stek bzdur i tak do samego konca. Scenariusz jest tak glupi, ze nawet przy wiekszym budzecie byloby trudno taka bzdure obronic.
Ogolnie nie polecam.
Skoro jestes kolejnym imbecylem ktory zarzuca mi ze nie zrozumialem tego filmu zapewne jest on czyms na granicy twojego pojmowania. Niestety jak juz pisalem kazdy glupiek z podstawowa wiedza na temat religii to zrozumie(w koncu podoba sie on wiekszosci amerykanow z imdb).
Za wiekszy budzet moze udalo by sie kupic porzadny scenariusz.
Dalej twardo przy swoim. Myślałem że już powiedziałeś swoje wierzysz w to co mówisz i nie musisz sie tłumaczyć. Myliłem się co do ciebie.
Gadanie, blablanie, pieprzenie i biadolenie ... Strata Czasu!
Nie wiem czy ktoś z szanownych koleżanek/kolegów zauważył, że cały film upływa na gadaniu i opowiadaniu - nic kompletnie się nie dzieje tylko paplanie, gadanie, pieprzenie frazesów itp. itd.
Religia, Jezus, Budda i Mahomet nie mają tu nic do znaczenia - nawet jeśli ten ostatni wcale się nie pojawia ;-)
Co to za film, w którym się tylko opowiada?
Ostatnio widziałem takie pierdy w żałosnym filmiku pt. "Kolacja z arszenikiem" - gadanie i nic więcej!
Czytałem opinię, że Teatr Telewizji! - Skłaniam się mocno ku żałosnemu teatrzykowi... :-(
Strata czasu i ... chciałoby się napisać pieniędzy!
Całe szczęście, że miałem go na DivX'ie, bo inaczej byłaby zadyma...
Pamiętam taką sytuację jak mnie żona - wtedy narzeczona wyprowadziła z kina prawie za pysk (tylko kobieta z facetem to potrafi), bo nie byłem doinformowany, że "Drużyna pierścienia" to pierwsza z trzech części "Władcy pierścieni" - i było ostro!
Pozdrawiam Wszystkich!
ZSGifMan