Człowiek znikąd

A-jeo-ssi
2010
7,6 10 tys. ocen
7,6 10 1 10018
7,1 7 krytyków
Człowiek znikąd
powrót do forum filmu Człowiek znikąd

Nie sposób dostrzec podobieństw między tym filmem a ,,Człowiekiem w ogniu" amerykańskiej produkcji, którego oglądałem wczoraj...
- główny bohater to mistrz w zabijaniu po przejściach
- główny bohater jest zatwardziały jednak zaprzyjaźnia się z dzieckiem
- dziecko zostaje porwane - w a-jeo-ssi na handel organami/pracę przy narkotykach, a w człowieku w ogniu dla okupu
- główny bohater myśli, że dziecko nie żyje i zaczyna niczym rambo wyrzynać wszystkich absolutnie złych, zepsutych, bezlitosnych przeciwników, którzy maczali w porwaniu palce
- na końcu okazuje się, że dziecko jednak żyje
- główny bohater spłacze się jak bóbr
- nawet policjanci mają uznanie dla głównego bohatera, że zrobił porządek w mieście

Scenariusz w skrócie:
Absolutnie źli ludzie zadzierają z rambo, ten mści się na nich okrutnie...

Mojemu gustowi bardziej przypadła amerykańska wersja, fajniej się ogląda z popcornem.

ocenił(a) film na 3
Xaetim

*Nie sposób NIE dostrzec (nie mogłem edytować :P)

ocenił(a) film na 10
Xaetim

moż afaktycznie jest podobieństwo, ale cóż z tego jeśli wyszedł z tego tak niesamowity film, które mnie niesamowicie urzekł klimatem, gra aktorska na dobrym poziomie, wydaje mi się że w nowych filmach zawsze bedą powtarzać się jakieś wątki, ale co z nich wyjdzie to jest najważniejsze

ocenił(a) film na 8
Xaetim

Ja podobieństwa nie widzę. "Człowiek w ogniu" to lipa. Denzel gra jakby go dopiero co wybudzili ze śpiączki.

ocenił(a) film na 7
Xaetim

ja właściwie od samego początku seansu miałem wrażenie, że oglądam koreańskiego leona zawodowca :)

ocenił(a) film na 10
mokujin8

autentycznie, polecajac ten film znajomym mówię że jest podobny do leona

ocenił(a) film na 9
mokujin8

mnie się bardziej skojarzył z Drive

Xaetim

Mnie również kojarzył się o wiele bardziej z "Człowiekiem w ogniu" niż z "Leonem zawodowcem". Z opinii na forum wynika, że jeszcze Drive jest podobny, a więc również sobie niedługo obejrzę.