PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375431
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

...

ocenił(a) film na 9

Czekam z niecierpliwością na film po obejrzeniu przerażającego trailera, który wywołał na
mnie dreszczyk emocji. Pojawiła mi się na rękach tzw. "gęsia skórka". Taki efekty tylko dwa
trailery na mnie wywołały (nie licząc tego).
Pomysł wydaje się bardzo fajny. W końcu film o baletnicy gdzie główną tematyką nie jest
anoreksja!
Muzyka w tle zwiastunu bardzo mi się spodobała. Więc myślę, że kompozycje Clinta
Mansella będą dobre w filmie!
Myślę też, że Natali Portman się nadaje do tej roli ale ja bym chyba wybrał kogoś innego po
dłuższym zastanowieniu się. I chociaż lubię Portman, to miała one swoje wzloty ale też i
dużo upadków.
Niepokoi mnie tylko jedno. Wkład w scenariusz będzie miał nie jaki Mark Heyman. Był on też
scenarzystą "Zapaśnika", który jak dla mnie okazał się lekką klapą i rozczarowaniem! Mam
nadzieję, że więcej napisze Darren niż Mark!
Oby film był na skale Requiem dla snu! Czekam z niecierpliwością i mam nadzieję, że
wszystko wyjdzie!
Pozdrawiam!

tomek_kosmalski

również czekam z niecierpliwością. duet aronofsky & mansell zawsze się sprawdza, a do tego Natalie Portman - jedna z najlepszych, moim zdaniem, aktorek młodego pokolenia, piękna i utalentowana. Mam nadzieje, że film dorówna albo prześcignie Requiem czy Źródło. Trailer przyprawił mnie o ciarki! CZEKAM !!

ocenił(a) film na 10
tomek_kosmalski

trailery zazwyczaj są lepsze niż same filmy , ja czekam przede wszystkim na Winonę Ryder i jestem ciekaw czy Aronofsky dorówna poziomem do Requiem

ocenił(a) film na 10
tomek_kosmalski

Jak dla mnie jest to najbardziej oczekiwany film tego roku. Po absolutnie genialnym 'The Fountain' nie mogę się doczekać co zaserwuje mi duet Aronofsky + Mansell :)

ocenił(a) film na 8
tomek_kosmalski

Dla mnie również to jeden z najbardziej oczekiwanych filmów roku. Kocham klimaty Aronofskyiego, szczególnie jego dbałość o stronę estetyczną i klimat.
a co do muzyki, to wydaje mi się że ten film jest idealny, by pan Mansell przebił nawet niektóre kawałki z "Źródła"! no i może w końcu ktoś go doceni!
i oczywiście wielkie kciuki za aktorów.

ostatnio na prawie każdym mocno wyczekiwanym filmie się zawiodłem, może tym razem się tak nie stanie?!

ocenił(a) film na 9
Spaniell

Taaak. Mam nadzieję że Portman nie da klapy co się często zdarzało. To zaszczyt występować w filmie Aranofskyiego! Mam nadzieję że Portman do doceni!

ocenił(a) film na 10
tomek_kosmalski

1. W czym niby Portman dała klapę ?? Tylko nie mów, że patrzysz na SW ;)
2. Uwielbiam Aronofskiego, ale to Portman była nominowana do Oskara i zdobyła Złotego Globa, więc uznanie na pewno działa też w drugą stronę ;)

ocenił(a) film na 9
LukC

Właśnie tak! Gwiezdne Wojny to zupełna klapa!

ocenił(a) film na 10
tomek_kosmalski

Hah SW to akurat dzieło Lucasa, Portman grała tak jak jej lichy skrypt pozwolił :)

ocenił(a) film na 9
LukC

Racja

ocenił(a) film na 10
tomek_kosmalski

Dla mnie również zdecydowanie jeden z najbardziej oczekiwanych filmów roku... Myśle, że Darren stworzy kolejne arcydzieło. Murowany kandydat do Oscara (jestem przekonany, że Natalie nie zawiedzie). Czekam z niecierpliwościa...

ocenił(a) film na 8
Spaniell

Muzyka z pewnością chwyci mnie za serce - tak jak to było w przypadku źródła. Liczę na to, że i w tym przypadku Arfonsky mnie nie zawiedzie i zaserwuje film na miare innych swoich produkcji. Mam nadzieje że się nie zawiodę.