PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375431
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Nawet dobry, nie zachwycający, ale warto iść na to do kina;) Świetna scena seksu Portman i Kunis. :)

ocenił(a) film na 8
Maitresse

Jak najbardziej zgadzam się z oceną 8/10. Ostatnio przyzwyczajony faktem, że zwycięzcy Oscarów, to filmy dobre, niezłe, lecz nie wybitne - postanowiłem się przekonać, czy Aronofsky i jego nowa produkcja potwierdzą tę zasadę, czy może BS powali mnie z nóg. Na pewno film z piekną muzyką ( jak zresztą zwykle w przypadku Mansela) , świetna rola Natalie, jak również Cassela. Historia opowiedziana w sposób ciekawy, dynamiczny, dlatego film nie nudzi i nie jest absolutnie tylko dla koneserów baletu. Oczywiście już w czasie projekcji można się domyśleć, że Biały, czy też Czarny Łabądek nie stanie na ślubnym kobiercu z ukochanym księciem, bo nie takie jest zamierzenie filmu i rezysera. Jednak czegoś brakuje, by ten film określić mianem arcydzieła, czy takiego, który zostawia ślad w umyśle na długi czas ( oczywiście jak dla mnie). Zdecydowanie jest to film dobry, nawet bardzo dobry - tylko gdzie te filmy, po których się rozmyśla, ma się ochotę sięgnąc po nie ponownie. Na pewno BS ma przesłanki ku temu, by zgarnąć parę statuetek, ale osobiście uważam, że ekstraklasa kinematografii, to nie jest i nie będzie. Pozdrawiam