PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375448
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Balet.

ocenił(a) film na 9

Witajcie. Pytanie do tych co ogladali. Czy ktos kto zupelnie nie interesuje sie tancem (baletem) znajdzie cos wartosciowego w tym filmie? Bo chce sie wybrac na ten film ,ale nie wiem czy to bedzie trafny wybor. Czy nie bede sie na nim nudzil. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Piszczu

balet jest tylko tłem dla tego filmu. tu chodzi o cos glebszego. to tak jakby aronofsky zrobil np. "zapasnika" tylko dla fanów wrestlingu?! nie sadzisz zeby to bylo bezsensowne jakby niektore filmy mialy ogladac tylko waskie grupy co sie akurat tym interesuja? swoja droga dla mnie film zajebisty

ocenił(a) film na 10
Piszczu

Dokładnie. Ja tez nie interesuje się baletem... wiem o nim tyle ile o rozgrywkach ligowych w bule w południowej Francji ;)
Jestem pod ogromnym wrażeniem tego filmu ale nie będę Ci zbyt wiele pisać... poprostu go zobacz! :)

ocenił(a) film na 10
Piszczu

Ten film jest nakręcony w konwencji thrillera psychologicznego (momentami nawet horroru). Jest kilka elementów które przypominają filmy typu Szósty Zmysł (takie krótkie ujęcia, które sugerują że jako widz stoisz przed tajemnicą). Przez b. dużą jego część kamera jest tuż przy twarzy Natalie Portman (jeśli lubisz tą aktorkę to nawet się nie zastanawiaj, jeśli nie lubisz to i tak polecam bo to moim zdaniem najlepsza rola kobieca tego roku - z tych które widziałem). W tym filmie jest zresztą kilka świetnych występów aktorskich. Balet jak zauważył Maniek jest tłem - lecz jeśli jest to sztuka, która Cię drażni...sam nie jestem fanem, ale Aronofski nakręcił sceny baletowe b. nowocześnie, dynamicznie. Muzyka Czajkowskiego-Mansella jest niesamowita, czasem mroczna, czasem delikatna - fantastycznie współgra z obrazem. Akcja filmu z czasem nabiera rozpędu, choć bardziej to film atmosfery, która zagęszcza się, momentami trudno wytrzymać ;). Jeśli mam podzielić się swoimi odczuciami to powiem że mniej wiecej w 15 minucie film mnie zupełnie pochłonął :)

ocenił(a) film na 9
Lead

W pełni zgadzam się z poprzednikami. Głównym tematem w tym filmie są przeżycia Niny, lecz ja osobiscie po obejrzeniu Black Swan zacząłem doceniać balet oraz niewątpliwie lata starań i trudów by był on perfekcyjny. Piszczy radzę ci nie zaprzątać sobie głowy jakimiś pytaniami, po prostu idz do kina i zatrać się całkowicie w tym filmie :)

ocenił(a) film na 8
pr1nce7

Wie ktoś czy i gdzie to można jeszcze obejrzeć?

użytkownik usunięty
french_martini

http://hotfile.com/dl/95692902/36f0b73/Black.sawnKrazy9.mkv.html