PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375431
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Jestem bardzo ciekaw czy zdecydują się na pokazanie tego filmu w polskich kinach. Naprawdę byłby to świeży oddech w obliczu syfu jaki nam obecnie serwują.
Czy ma ktoś informacje na ten temat?

ocenił(a) film na 9
_Kuba

Ja się szczerze obawiam, że jeżeli film nie odniesie sukcesu(jakichś nagród) w Wenecji i Toronto, to będzie sytuacja podobna jak ze "Źródło" Aronofsky'go. Czyli 2 kopie na cały kraj i to pół roku po premierze światowej. Zresztą nawet nie liczę by "Black Swan" wszedł kilka dni po premierze w USA, to raczej nie możliwe, ale mam cichą nadzieję.
A co do serwowanego "syfu" to nie narzekałbym, bo raz na jakiś czas pojawia się coś interesującego i dobrego. Albo jestem optymistą :D

ocenił(a) film na 10
_Kuba

rzadko ale zdarza się

ocenił(a) film na 10
_Kuba

Ostatni film Aronofsky'ego - "Zapaśnik" - trafił do polskich kin. Miał dosyć spore opóźnienie w stosunku do światowej premiery, ale ostatecznie był wyświetlany. Dystrybutorem była agencja "SPInka" i sądzę, że to właśnie tam należy kierować swoje pytania odnośnie dystrybucji "Czarnego Łabędzia" : )

_Kuba

Film dystrybuuje Imperial-Cinepix, premiera 28 stycznia: http://www.imperial-cinepix.com.pl/products/3244-CZARNY-LABEDZ-
zapewne będzie 5 kopii na całą Polskę, które będą głównie w warszawie :/

ocenił(a) film na 10
Niewidzialny

Wow tylko 2 miesiące czekania /sarkazm

Oczywiście gnioty pokroju Transformers puszczane są od razu :/

ocenił(a) film na 10
Niewidzialny

To sobie poczekamy... I może się doczekamy, a może nie. Będę wypatrywać seansów w stolycy.

A że grali gdzieś w Polsce " Źródło", to przyznam, że jestem zaskoczona i nie wiedziałam o tym!