PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375431
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Lecz gra aktorska N.Portman nie najlepsza, wciąż widziałem ten sam wyraz twarzy....

ocenił(a) film na 8
Sugar17

rzeczywiście, skoro nakładali cyfrowo twarz Portman na ciało innej prawdziwej baletnicy to mogli wybrać wyraz twarzy uśmiechniętej:)

użytkownik usunięty
paniiwonka

Ale to pewnie był skan 3d - i wtedy musieliby triagulizować zęby. ;-D

ocenił(a) film na 9
paniiwonka

Nie mam pojecia skad wy macie takie informacje kurcze blade... Moze gdzies jakis moment byl ze twarz nalozyli w szczegolnie trudnej scenie ale prawda jest ze PORTMAN do tej roli mocno schudla i naprawde wiele wiele czasu poswiecila na sztuke baletowa. Wiekszosc scen to byla jej ciezka praca na treningach a gdzies tam moze byla scena gdzie nalozyli twarz. Pokazala klase jak z amatorki mozna nauczyc sie tak trudnej sztuki jaka jest niewatpliwie balet.

ocenił(a) film na 10
Sugar17

dla zaburzenia psychicznego bohaterki mało zróżnicowana mimika jest typowa, czyli zagrała odpowiednio

ocenił(a) film na 10
leszczyna_fw

Lepiej bym tego nie ujęła. ;D

ocenił(a) film na 7
Sugar17

Moje odczucie zaraz po obejrzeniu są następujące :
Na początku nie rozumiałam zupełnie o co w tym chodzi, wszystko było dość chaotycznie pokazane. Był w tym jakiś ukryty przekaz, coś głębszego, ale zupełnie nie byłam przygotowana, że film zamieni się w ... horror. Na niektóre sceny nie mogłam patrzeć bo cóż, mam dość słabe nerwy :)) Obejrzałam film "na 2 raty" bo dopiero po pierwszej gdy emocje opadły na następny dzień zmusiłam się by go dokończyć i w sumie się z tego cieszę.
Ogółem świetna końcówka i główna obsada skłoniły mnie do dania 7.

ocenił(a) film na 9
Ladymovies

Ptaszynko myslisz ze glowna bohaterka miala odmiane schizofrenii czy to bylo wszystko z przemeczenia i niedospania ze miala takie jazdy?

ocenił(a) film na 7
punisher822_filmweb

Jeśli to do mnie to szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Obstawiam, że to i to, a bo co?

ocenił(a) film na 9
Ladymovies

Ale nie ukrywam CZARNY LABEDZ to swietny film i smutne zakonczenie...

użytkownik usunięty
punisher822_filmweb

Piękne zakończenie... "It was perfect" - była tak szczęśliwa, że dalsze życie nie było jej potrzebne.