PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375476
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Wydaje mi się,że dobrze wypadła by też Alison Lohman,Winona Ryder.Ewentualnie Longoria gdyby nie miała kiczowatego wizerunku.

ocenił(a) film na 7
Punk_Is_A_Freedom

I Katie Gill.

Punk_Is_A_Freedom

przecież Ryder już jest w tym wieku, że mogła zagrać tylko tą rolę jako zagrała - baletnicy odchodzącej na emeryturę. To jest nadal bardzo ładna kobieta, ale 40 lat kończy w tym roku.

Longoria to jest za duża dziewczyna na rolę baletnicy. Nie powiem, że jest gruba bo to byłaby ogromna przesada, ale baletnica musi mieć określony typ sylwetki, którego Longoria nie posiada. Lohman też jest ciut za duża.

Punk_Is_A_Freedom

Eva Longoria jest zbyt szeroka tu i ówdzie i przede wszystkim jest za niska. Baletnice to wysokie i smukłe dziewczęta, z panna Eva mogłaby grać w filmie BLACK DUCK.

Anja_Parus

Bo Natalie jest wysoka, tak.? Ja się przyzwyczaiłam do Natalie, ale jak już bym miała wybierać to zgadzam się z @ashu21 - Christina Ricci. Ciekawie by było zobaczyć ją w takiej roli. ;)

ocenił(a) film na 7
Punk_Is_A_Freedom

Christina Ricci
tylko ona musiałaby się białego łabędzia uczyć :]

ashu21

obydwa łabędzie na pewno zagrałaby dobrze, praktycznie od dzieciństwa dzięki Rodzinie Addamsów ma taki gotycki wizerunek, ale też ma taką urodę, że dałoby się z niej zrobić dziewczynę bardzo delikatną i z pewnością też w tym image'u by sobie poradziła.

GG06

Ja widze w tej roli Małgorzate Foremniak

ocenił(a) film na 8
ashu21

"Christina Ricci
tylko ona musiałaby się białego łabędzia uczyć :]"
Dobre :D

ocenił(a) film na 9
aronn

Natalia jest niziutka, przecież ! Baletnice generalnie muszą być niewysokie i chude, bo muszą być leciutkie.
Ja widzę w tej roli może jeszcze Keire Knightley, chociaż jest wyższa. Gdyby taki film powstał dużo wcześniej, to sadzę, że mogłaby zagrać Nine Audrey Hepburn.
A Winona Ryder zagrała przecież matke Niny i nie mogłaby zagrać młodej baletnice :| A Longoria nie ta liga.

ocenił(a) film na 8
Madame_Chloe

Longoria jest świetną aktorką, ale komediową, nie pasuje do filmu tego typu. Ja bym tu widział ewentualnie Penelope Cruz, Kate Beckinsale, Annę Hathaway, Olivię Wilde albo Mike Kunis

ocenił(a) film na 7
Madame_Chloe

jak to Ryder zagrała matkę Niny???
Chyba pomyłka , albo widziałyśmy inny film ;))

ocenił(a) film na 9
rajstopa_

Sorry, Erice :p

ocenił(a) film na 9
Madame_Chloe

Beth xp

Madame_Chloe

Kate Beckinsale i Anne Hathaway faktycznie by pasowały, ale Olivii, pomimo iż bardzo ja lubię, jakoś nie widzę w tej roli. Sama myślałam o Clemence Poesy, ewentualnie o Evangelinie Lilly

ocenił(a) film na 9
lila0202

Clemence aparycją pasuje idealnie, szczupła i delikatna. Ale naprawdę Natalie była niesamowita w tej roli.

Madame_Chloe

Knightley ewentualnie, ale Portman wypadła doskonale i nie sądzę, aby jakaś aktorka była w stanie zagrać to lepiej od niej :)

ocenił(a) film na 10
e_w_a_

Angelina Jolie - tak samo wygłodzona jak bohaterka :)

Punk_Is_A_Freedom

Lisa Kudrow

Mikez

CO??!!
A co do Knightley, to myślę, że raczej nie, bo ma za szeroką twarz i sprawia wrażenie "przyciężkiej"