Średnia spadnie a szkoda bo dawno nie widziałem tak inspirującego i magicznego filmu
każdy ruch prowadzący do katastrofy a aktorstwo genialne, choć bardzo podobny do
Żapaśnika to przerasta go wielokrotnie ... przez pół filmu siedziałem z zapartym tchem i sam
w pewnym miejscu zacząłem być łabędziem :) Genialne kino i wg mnie faworyt do oscara
czekał mylko jeszcze na nowy film z Firthem ale Black Swan jak najbardziej 10 /10
czy ja coś takiego powiedziałem ? film jest po prostu wg mnie genialny ale już z góry mogę powiedzieć że wielu "zwykłym " ludziom się nie spodoba i nie dostrzegą pewnej głębi choć nie twierdze że każdy ten film musi odbierać tak samo.
Tu nie chodzi o to czy człowiek jest "zwykły". Rzecz gustu. Uwierz że zwykłym ludziom też będzie się podobać.
Oi, oi. Ale wiadomo, że zwykły, tzw "niedzielny widz" prawdopodobnie nie doceni niektórych "smaczków" filmu, tak jak ludzie, którzy się jarają filmem, kinem i ogólnie jest to dla nich w pewnym sensie pasja czy nawet profesja. Ale ogólnie jeżeli chodzi o wasz 'spór' jestem 50/50 ; ).