PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375448
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Zabierałem się do tego filmu jak pies do jeża wychodząc z naiwnego przekonania "a co może być fajnego w filmie o balecie?" a tu proszę...Ciekawy klimat filmu z doskonałą rolą Natalki pokazujący nie tylko rywalizację wewnątrz środowiska ale także reakcje i zaburzenia wynikające z nadmiernego stresu eterycznej, delikatnej i nieco przewrażliwionej przez represyjne wychowanie i własną naturę dziewczyny-baleriny ;) he he he...całość komponuje się wspaniale, film jest miły dla oka, ucha, nie nudzi i zostawia lekko shizowy posmak :) Bardzo fajnie :) arcydzieła nie ma ale i tak polecam, bo to bardzo dobry film 8/10

ocenił(a) film na 8
Sadam_filmweb

hehe, takie samo podejscie mialem i odkladalem ten film do wczoraj i ku zdziwieniu film b. dobry

ocenił(a) film na 9
Sadam_filmweb

też się tak do niego zabierałem ale nie żałuję, niezły klimat dawno nic mnie tak nie wciągnęło

ocenił(a) film na 9
Sadam_filmweb

I ja również zbierałem się do niego parę miesięcy xD Bardzo pozytywne zaskoczenie. Końcowe sceny baletu były czymś znakomitym; aż zachęcało by pójść i obejrzeć na żywo :) Sam film z początku troszkę przynudnawy, ale w ogólnej ocenie rewelacja :D

ocenił(a) film na 9
Sadam_filmweb

Fantastyczny!!! Popieram wypowiedzi z tego wątku. Wciągający z bardzo dobrą rolą Portman