PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375431
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

To po prostu historia dziewczyny schizofreniczki , słabej psychicznie która nie może normalnie zagrać roli w teatrze ...Więc nie powinna grać. Za dużo ohydnych erotycznych scen (najgorsza ta lesbijka i to nic romantycznego). Jeśli jakiś film jest naprawdę dobry to nie musi być przepełniony takimi scenami bo widz sam łatwo zauważy sens takiego filmu. W treści prawdziwego przedstawienia łabędź ginie Nina zakatrupiła się naprawdę....Co za paradoks. Ale skoro nie umiała odróżnić prawdy od rzeczywistości...

ocenił(a) film na 3
Tropicielka

thriller psychologiczny.. . jak oglądałam ten film ostatnio, to myślałam, że nie zdzierżę. zgadzam sie. nic podniecającego, nic miłego. dałam 3 za muzykę bo reszta to jakieś nieporozumienie. nie rozumiem podniecania się rolą natalie portman.

ocenił(a) film na 9
Tropicielka

Przecież tego filmu nie reżyserował Polański !

ocenił(a) film na 8
Tropicielka

Polański? ...
Cóż...Każdy ma własne zdanie. Trzeba film zrozumieć, bo jakieś 80% piszących tu, na forum źle go interpretuje i dlatego wydaje się takim właśnie "nieporozumieniem".

Tropicielka

1. Skąd Ci się wziął Polański 2. to nie historia dziewczyny która nie umie normalnie zgrać, tylko dziewczyny, która nie wytrzymuje potwornej presji ze strony samej siebie, apodyktycznej matki i świrniętego reżysera