Żaden film, który do tej pory obejrzałam nie wywarł na mnie tak piorunującego wrażenia. Natalie
była genialna, Oscar jak najbardziej zasłużony. Niesamowity!
Film obejrzałam kilkanaście godzin temu, a nadal jestem w szoku. Świetny, zgadzam się w 100% :)
"Czarny łabędź" , to film ukazujący konsekwencje dążenia za wszelką cenę do perfekcji i doskonałości ...
"Wszyscy jesteśmy perfekcyjnie niedoskonali. Dlatego źle jest szukać czystej perfekcji. Dlatego doskonałość dla nas jest tak naprawdę niedoskonałością. "
Moim skromnym zdaniem po obejrzeniu nie jednego w swoim życiu filmu, uważam że "Czarny łabędź" jest istnym triumfem kinematografii i pozostawi niezatarte wrażenia w wyobraźni wielu widzów...
10/10 !
No nie bardzo. Stwierdzenie Niny na końcu "There was perfect" oznacza, że jednak odnalazła tę perfekcję, tylko że w naszym świecie trzeba za nią zapłacić najwyższą cenę. To film o przekazie filozoficznym, nie tylko moralizatorsko-dydaktycznym. Perfekcja jest podstawa bytu danej istoty, tylko by ja osiągnąć przeba przejść przez chaos. "Moc w słabości się doskonali" - to bym raczej przypisała jako motto filmu...
Mi także się ciężko oglądało. Jednak po całym filmie czułem się... trochę dziwnie. To jeden z tych filmów, które niby nudzą, ale TRZEBA go do końca obejrzeć, aby na końcu uznać, iż jest to wspaniałe kino :)
Film wydał mi się kobiecą wersją filmu "Drabina Jakubowa" co już jest dla mnie dużym plusem. Ciekawie zrealizowany i ogółem rzecz biorąc wywarł na mnie piorunujące wrażenie. Tak piękny, jak obrzydliwy- prawdziwa sztuka. Pokazuje jak ciężki jest przemysł artystyczny. Natomiast Nina to moim zdaniem przykład prawdziwej artystki, która oddała swoje życie za sztukę.
Zgodzę się, że film jest mocny i trudno o nim zapomnieć. Jednak ciężko mi się go oglądało jak mojemu przedmowcy! mialem czasami wrazenie jak bym ogladal "Lokatora" Polanskiego! film dla Sfizofremikow! klaudusia_88 mowi nam ze film opowiada dążenia za wszelką cenę do perfekcji i doskonałości ...? dla mnie raczej do poczatkow Schizofreni!!!
(Oskar zdecydowanie za role dla Natalie...reszta Slabiutko)