PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 374 tys. ocen
7,7 10 1 374450
7,3 84 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Natalie Portman przygotowuje się właśnie do roli w filmie 'Black swan'. W wywiadzie dla magazynu "V" uprzedza, że w filmie wystąpi w naprawdę gorącej scenie erotycznej z inną kobietą.
'-Jestem już po lekturze scenariusza i mogę powiedzieć, że scena nie będzie perwersyjna, ale bardzo intensywna i ekstremalna. Nigdy dotąd nie występowałam w podobnych scenach, bo do tej pory miałam kłopoty ze zrozumieniem własnej seksualności. Tak naprawdę sama nie byłam pewna swoich preferencji'.

Reżyserem filmu jest Daniel Aronofsky znany ze swoich odważnych filmów. Portman w zagra w 'Black Swan' baletnicę, która walczy, by wystąpić w 'Jeziorze łabędzim'. Reżyser spektaklu brutalnie wykorzysta ambicje dziewczyny, a ta popadnie w chorobę psychiczną.
Bohaterka Portman przejdzie brutalną przemianę. Na domiar złego spotka bohaterkę, która pogrąży ją w złej passie. To właśnie z nią, po zażyciu ekstazy, będzie uprawiała seks.
Zdjęcia do filmu 'Black swan' rozpoczną się jeszcze w listopadzie. Film już dzisiaj budzi spore kontrowersje, które podsycają sami aktorzy i reżyser.

http://film.wp.pl/idGallery,5633,idPhoto,214424,galeria.html

ocenił(a) film na 8
irek2803

A zatem Portman zagra lesbijkę?? Hmm, w sumie to żadna nowośc w kinie, ale jako, że to Aronofsky, przekonac się warto. Zobaczymy.

Thommy

Trzeba zaznaczyć, że Portman jest, owszem pięknym stworzeniem, ale również dość dziwnym. Początkowo za nic w świecie nie chciała grać w rozbieranych scenach i nic nie wskazywało na to, że kiedykolwiek pojawi się w takich scenach. A jednak ostatecznie zagrała w odważnej scenie miłosnej (wiadomo gdzie). I po tym występie u Andersona, miała oznajmić, że to był duży błąd i że już nigdy więcej nie da się wciągnąć w takie filmowe momenty. A teraz właśnie zagra w odważnej scenie z Kunis. I mam nadzieję, że nie w głowie jej korzystanie z dublerki :) Ja już nie mogę się doczekać :) Ponoć scena jest bardzo ostra i oby tylko nic nie zmienili w scenariuszu, to będzie dobrze. Znając Aronofsky'ego, jest on reżyserem, któremu wysoka kategoria wiekowa nie przeszkadza, stąd można spodziewać się naprawdę mocnej sceny.

Zresztą nie tylko o to chodzi, bo sam film zapowiada się interesująco. No i jest Vincent, który po "Wrogu publicznym numer 1", może zagrać absolutnie każdą postać. W ogóle obsada świetna: Portman, Cassel (ponoć u Aronofsky'ego zagra niezłego sukinsyna - huurrraa!) i doświadczona Barbara Hershey. Sam temat filmu także bardzo dobry: rywalizacja i ogromna cena jaką przyjdzie zapłacić głównej bohaterce za chęć bycia najlepszą. To może być najlepszy obraz Aronofsky'ego. Trzymam kciuki.

La_Pier

Są już pierwsze zdjęcia z planu (oczywiście Filmweb śpi, bo ważniejsze są newsy o wampirach i Megan Fox).

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=61352

La_Pier

Sa juz pierwsze zdjecia FW spi!!!!!!!! ;/

hamann666

Nie dziwie sie, ze Portman nie lubi sie rozbierac bo nie ma specjalnie co pokazac. Buzie ma sliczna, ale cialo jak 13 letni chlopak. Strasznie mala, okropnie chuda i bez piersi.
http://www.tshirtwatch.com/blog/wp-content/uploads/2006/03/natalie-portman-skull -tshir.jpg

Na szczecie w filmie ma zagrac rowniez prawidzwa kobieta - Winona Ryder <lovciam> i mam nadzieje, ze pokaze sie bez ubrania.

ocenił(a) film na 10
La_Pier

Z pewnością warto czekac z dwóch powodów, po pierwsze Winona Ryder moja ulubiona aktorka, po drugie jestem ciekaw jak daleko posunie się Portman. Czy będzie w stanie zagrać jeszcze odważniejszą scenę niż Naomi Watts w Mullholand Drive. Poza tym po Requiem Aronofsky jest reżyserem na którego filmy warto czekać

ocenił(a) film na 8
irek2803

"...do tej pory miałam kłopoty ze zrozumieniem własnej seksualności. Tak naprawdę sama nie byłam pewna swoich preferencji." WOW!!!
Teraz to mnie zaskoczyła.
Film i tak obejrzę ze względu na nią.
A co do jej zmienności zdań to mogę powiedzieć tylko jedno, a jest to prawda, bo wiem po swoim przykładzie - "Kobieta zmienną jest".

ocenił(a) film na 10
Agie

jakoś nie chce mi się wierzyć że portman nagle zmieni orientację bo zagra w erotycznej scenie z kobietą, ale czas pokaże

użytkownik usunięty
Vito90

Natalie jest biseksualna i być może dlatego powiedziała, że nie była pewna swoich preferencji przez długi czas, ponieważ nie mogła się zdecydować, czy jest bardziej homo czy hetero :))
W każdym razie, nie mogę się doczekać tego filmu, bo uwielbiam Jezioro Łabędzie! Sama fabuła jest ciekawa, już się pojawiają domysły, czy przeciwniczka Niny (Natalie) nie jest tylko jej wymysłem, podsycanym przez szefa (Vincent), aby ta bardziej wiarygodnie zagrała czarnego łabędzia..
Będzie co oglądać.

się zobaczy co będzie się działo ...

użytkownik usunięty
3scot

coz,mnie ta jej postawa specjalnie nie dziwi - sama mialam duzo problemow z okresleniem wlasnej seksualnosci bo wbrew pozorom wiele kobiet to dotyka (ale o tym sie po prostu rzadko mowi)