PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375431
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

jest to chyba najbardziej oczekiwany przeze mnie film od kilku lat. Za każdym razem mam ciarki, gdy oglądam zwiastun. Muzyka, symboliczne czarne pióro, iluzja, psychoza, aż mnie nosi!!

ocenił(a) film na 9
Kruchy_86

Marzę żeby TO zobaczyć:) Zwiastun był niesamowity. Do tego fantastyczna obsada i reżyser. A Natalie mogłaby w końcu dostać tego Oscara... może właśnie za ,,Czarnego łabędzia"?

ocenił(a) film na 9
Kruchy_86

Mam te same odczucia. Na film czekam od około roku. Pamiętam zaskoczenie gdy dowiedziałem się o jego produkcji. Aronofsky - ubóstwiam, Mansell - uwielbiam ponad wszystko za soundtrack do The Fountain, Portman - miłosć mojego życia.

I bum. Dowiaduję się, że to wszystko dostaniemy w jednym filmie <3

I przyznam rację - trójce którą wymieniłem, moim skromnym zdaniem oscary się nalezą.

Polecam nową stroną filmu: http://www.ijustwanttobeperfect.com/

Kruchy_86

Kiedy trailer się zaczynał myślałam że zawiode sie na całej lini, nuda, ale potem stopniowo narasta w nim niepokuj i oto pod koniec stwierdziłam zaje* :) takie właśnie lubie skrywane piękno i narastanie napięcia na które trzeba czekać w napieciu
Czekam na premiere

ocenił(a) film na 8
Balalajka_

Winona Ryder. Nie zauważyłem jej w trailerze

ocenił(a) film na 9
lukimodrzew

Jak na razie najbardziej oczekiwany przeze mnie film. Jak obejrzałam po raz pierwszy zapowiedź to miałam ciary i przyspieszony oddech. Mam ogromną, ogromną nadzieję, ze po całym seansie bedę sie czuła tak samo i się nie zawiodę. A Winony też jakos nie zauważylam, pojawia sie w nim w ogóle?

Azusa

Na ułamek sekundy, tuż przed pocałunkiem Niny i Lily. Trzyma w dłoniach kieliszek

ocenił(a) film na 9
sonix_miko

Nie do końca rozumiem...pod koniec zwiastuna Nina wyjmuje z siebie pióro (?). O co z tym chodzi? Ma takie czerwone oczy...

ocenił(a) film na 9
Nefeid

To chyba nie pióro. Jak na moje oko to wygląda jak jakiś cierń. W zwiastunie ok 1:04 Nina ogląda sobie w lustrze ranę- to chyba to miejsce skąd potem wyjmuje ,,to coś". Mnie intryguje scena ok 1:35 gdy widzi przerażające rysunki ze swoją podobizną.

ocenił(a) film na 9
secretlove

http://www.pudelek.pl/artykul/29152/portman_i_kunis_nienawidza_sie/
myślicie,że to prawda?? Pudelek to delikatnie mówiąc średnio wiarygodne źródło, więc nie wydaje mi się żeby Natalie bawiła się w taką ,,dziecinadę". W końcu obie dostały dominacje do Złotych Globów, więc nic nie jest przesądzone.

secretlove

Źródło newsa mówi samo za siebie.

secretlove

Z tego co wiem, Portman i Kunis są przyjaciółkami od dłuższego czasu, a co więcej, Natalie zasugerowała Aronofsky'emu Mile (który ponoć i tak rozważał już jej udział), więc nie, ten "news" to kłamstwo.

Kruchy_86

W pełni się zgadzam! Nie mogę się już doczekać!