PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375448
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Obejrzeć?

ocenił(a) film na 5

Moi drodzy, piszę ten temat, aby zadecydować o tym, czy obejrzeć ten film. Nie wiem, dlaczego ale do niektórych filmów podchodzę po prostu sceptycznie, i jak się uprę to filmu po prostu nie obejrzę, bo wiem, że mi się nie spodoba. Tak, brzmi to dziwnie, a jednak. Dużo o tym filmie się teraz słyszy. Czy powinnam obejrzeć ten film? Uwielbiam ckliwe historie oraz trzygodzinne, nudne dramaty. Proszę mnie przekonać, jakoś...

ocenił(a) film na 8
urinmyveins

co mogę powiedzieć- jak dla mnie ten film jest genialny- proste

ocenił(a) film na 5
yura

nie na tyl proste, aby mnie przekonać

użytkownik usunięty
urinmyveins

jak widzisz oceny wahają się od: "kocham ten film jest idealny" do "ch*jowy, wolę snakes on the plane" więc obejrzyj, bo film nie pozostawia raczej nikogo obojętnym

ocenił(a) film na 5

prędzej czy poźniej, myślę, ze obejrzę... czego nei zrobię z avatarem

ocenił(a) film na 10
urinmyveins

film naprawde godny zobaczenia. uwazam ze na filmy w wysccigu po oscary w tym roku najlepszy (nie widzialem jeszcze "fighter" i "true grit")
widziales "requiem dla snu" lub "pi" ten film także ci się spodoba.

urinmyveins

Moim zdaniem warto zobaczyć ten film dla samej Portman, która stworzyła genialną kreację. No nie wiem, jak z moim obiektywizmem w tej sprawie, bo to jedna z moich ulubionych aktorek, ale nie widzę innej aktorki w tej roli. Poza tym Kunis również wypada bardzo dobrze. Muzyka wspaniała. No i moim zdaniem największy plus obok Portman, to zdjęcia. Fantastyczne. Specyficzny klimat Aronofskiego oczywiście można wyczuć od pierwszej sceny, ale nie mogę porównać tego do Pi albo Requiem (jeszcze), bo to chyba inna szuflada jednak. Muszę obejrzeć film jeszcze raz, by formułować jakieś porównania. Polecam.