PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375431
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Witam. Po raz kolejny zwracam się do bardziej ogarniętych użytkowników z prośba o wytłumaczenie pewnych kwestii w tym filmie. A więc. Rozumiem że typiara była chora psychicznie. Scena seksu oralnego to tylko wymysł jej chorej wyobraźni tak? Zadźgała ta Betty czy to też wytwór jej wyobraźńi?. No i najważniejsze. Jakim cudem przetańczyła duża część spektaklu z dziurą w bebechach?

Ice_Spy

No i przypomnialo mi sie o co chodzi z tym czasem dla mamy i tym ryglowaniem łazienki/pokoju

ocenił(a) film na 8
Ice_Spy

Mysle, ze to wszystko ma symboliczne znaczenie. W 'rzeczywistosci' raczej tej dziury nie miala, strzelam, ze symbolizowala ona chora ambicje, ktora zabila glowna bohaterke. Ja interpretuje to w ten sposob.
A propos, mnie tez nurtuje kwestia relacji z matka. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Ciagle zastanawia mnie ta scena, kiedy Nina wskakuje do lozka, matka otwiera drzwi i pyta, czy jest gotowa. Gotowa na co?!

lisa_

Oglądałem ten film dzisiaj i zanim nie przejrzałem wybiórczo postów na tym forum to nie miałem w ogóle pojęcia że jest taka możliwość. Tak naprawde każdy będzie interpretował na swój sposób . Tylko reżyser mógłby wyjaśnić tą kwestie.