PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375448
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Balet, balet, balet.... A że ktoś sobie coś uroił, w pustej główce to efekty widziałem... Dla faceta nuda...

ocenił(a) film na 6
Szeryf_filmweb

Zgadzam się, aczkolwiek nie uważam, że balet to rzecz tylko dla kobiet, a i jako główny motyw może wypaść ciekawie. Film przewidywalny do granic możliwości. Po kwadransie znałam zakończenie. Nie mam pojęcia skąd taki zachwyt zarówno Łabędziem jak i Requiem. Może ktoś mi wyjaśni na czym polega fenomen tych bohaterów o 'pustych główkach'. Muzyka zawsze dobra, znana, piękna twarz w roli głównej, dobrze nakręcony i ciekawie jest zobaczyć. Poza tym pustka.

ocenił(a) film na 4
_nitrogliceryna

Faktem jest, że muzykę do tych filmów robił ten sam człowiek. Requiem bardzo mi się podobał. Chcesz o tym pogadać ???

Szeryf_filmweb

Dla kobiet mówisz?

ocenił(a) film na 4
magda_lena_

Tak. Temat czysto kobiecy :)

Szeryf_filmweb

myślę, że to nie kwestia płci

ocenił(a) film na 4
magda_lena_

Może i nie, ale wydaje mi się, że film bardziej przemówi do kobiet. Wiadomo nie od dziś że nasze wspaniałe kobiety, są bardziej wrażliwsze od mężczyzn i znajdą w tym filmie coś co właśnie jest określane mianem "thilerra"...

ocenił(a) film na 8
Szeryf_filmweb

no nie wiem jestem facetem i film mi sie bardzo podobal zastanawialem sie miedzy 8 a 9 np duzo lepszy od Przerewanej lekcji muzyki (film ktoremu do niego najblizej w mojej opinii)

ocenił(a) film na 9
Szeryf_filmweb

Jeżeli ktoś ma problem z wczuciem się w głównego bohatera na 2 godziny to jego strata.

Motyw halucynacji/fantazji bohaterki w filmie wyszedł świetnie. Dzięki niemu głównie dochodziło do zwrotów akcji w drugiej połowie filmu.
Czy jest lepszy od Przerwanej lekcji muzyki? Filmy dzieli 13 lat. Ciężko powiedzieć.

ocenił(a) film na 4
rihuan

Dlatego napisałem, że lepiej w rolę wczuje się kobieta..

użytkownik usunięty
Szeryf_filmweb

Stereotyp. To nie kwestia płci, tylko wrażliwości. I mnie się bardzo podobało i mojemu ojcu, a do kobiet nam chyba daleko.

ocenił(a) film na 4

Faktycznie, to nieźle wrażliwi z Was ludzie. Pozdrawiam...

użytkownik usunięty
Szeryf_filmweb

Myślę że taka wrażliwość, pozwalająca odczytywać emocje bohaterów, wczuwać się w ich problemy nikomu nie zaszkodzi a może i pomóc w prawdziwym życiu.

ocenił(a) film na 4

To czytaj może od początku postów. Pisząc to nie miałem nic złego na myśli...

użytkownik usunięty
Szeryf_filmweb

Ja też nie.

ocenił(a) film na 4

Ok. Więc to czy nam się film podobał czy nie - zostawmy sobie :)

użytkownik usunięty
Szeryf_filmweb

Mądrze powiedziane... napisane.

ocenił(a) film na 9
Szeryf_filmweb

film niesamowity.... i jestem płci męskiej.
to nie kwestia płci, jak już ktoś wspomniał.