PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375448
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Warto obejrzeć??

ocenił(a) film na 9

Film ma wysoką ocenę ale z tego co widzę na dyskusjach to mówicie że słaby ja sama nie
wiem dlatego pytam proszę o szybką odpowiedź :)

ocenił(a) film na 9
lol233

Warto! Przepiękna muzyka, bardzo dobra gra aktorska Natalie Portman, ciekawy portret psychologiczny baletnicy zatracającej się w dążeniu do perfekcji... jeden z tych filmów, których nie można ominąć :)

ocenił(a) film na 1
lol233

Dno

ocenił(a) film na 10
lol233

Nie zniechęcaj się tym, że piszą, że film jest słaby, bo jeszcze ominiesz wiele filmów, które mogłyby przypaść ci do gustu:) Musisz sama zobaczyć i wtedy stwierdzisz:) Ponieważ ja filmy o takiej tematyce, ogólnie kino psychologiczne wielbię, z czystym sumieniem ci polecam, chociaż nie wiem, jakie ty preferujesz kino. ( A do tego film o artystce i świecie sztuki więc dla mnie doskonały:)) I zgodzę się z Still_dreamin - film, który warto obejrzeć.

użytkownik usunięty
lol233

Film jest ciężki, wymaga wiele zastanowienia, bo problem, o którym opowiada jest bardzo złożony - obejrzyj przy okazji albo najlepiej kup DVD - wtedy będziesz mogła obejrzeć go np. po kawałku.

ocenił(a) film na 1
lol233

Lol 332☼☼słońce szkoda twojego portfela ,za darmo jest!!!

użytkownik usunięty
lol233

Obejrzyj, obejrzyj, nie słuchaj ludzi, którzy Ci odradzają oglądania Czarnego łabędzia. To prawda - film jest ciężki, ale naprawdę wart obejrzenia, daje do myślenia na końcu.

lol233

warto obejrzec.swietna muzyka.

ocenił(a) film na 10
lol233

film genialny:) ale trzeba pomyśleć;)

ocenił(a) film na 6
Olunia32

trzeba myśleć? ; o w tym filmie jest wszystko wyłożone kawa na ławę,choćby człowiek się starał to nie dałby rady nie zauważyć przesłania. Powiedziałabym dosadnie, że nawet bez myślenia da się go zrozumieć.

ocenił(a) film na 10
zulula

czytając niektóre wypowiedzi... to ludzie mają wielki problem ze zrozumieniem chyba przesłania tego filmu. Więc mimo wolnie muszą pomyśleć.

ocenił(a) film na 1
zulula

tu nie ma po co myśleć ,ponieważ ten film jest skierowany do ludzi ,którzy mają problemy z myśleniem i jego kryteriami,dlatego też jest tak tandetny ,ponieważ odpowiada na wszystko swoim tanim kiczem.

ocenił(a) film na 1
lol233

Ciężki to on jest,fakt po obfitym posiłku L":Ol, a ogólnikowo lekki jak piórko z poduszki.

ocenił(a) film na 1
lol233

fakt, Oskarowa symulacja 3D daje do myślenia ,i to jest normą ?...

ocenił(a) film na 8
lol233

Warto obejrzeć, choćby dla wyrobienia sobie własnego zdania.
Osobiście tak mam, że jak film jest przez kogoś krytykowany to tym bardziej muszę go obejrzeć, żeby samemu się przekonać.

dariusgromnicki

warto. nie posmakujesz, nie zasmakujesz.psychol. 9/10

ocenił(a) film na 8
kubelek0908

psychol? ja?
dobra jesteś skoro po tak krótkiej wypowiedzi doszłaś do takiego wniosku :p

dariusgromnicki

ku*rwa człeniu pisze o filmie , że psychol.
za to ty jesteś zaj*bisty skoro po zdjęciu wnioskujesz moją płeć :D

ocenił(a) film na 8
kubelek0908

Na przyszłość pisz po polsku :P
Co do twojej płci to na profilu miałeś różowe kółko w dół - nie wnikam.

dariusgromnicki

może prędzej ty się naucz polskiego

użytkownik usunięty
kubelek0908

Podpis pod Pańskim zdjęciem to imię, czy nazwisko? Może to pocztówka do Pana mamy? Pozdrawiam serdecznie.

To pocztówka do takich jak ty :)

lol233

Jak czy warto?
Przecież to najlepszy film dekady 2001-2010. Arcydzieło.

ocenił(a) film na 6
kendo777

Według kogo? : o

zulula

Na przykład według mnie. ;-)

ocenił(a) film na 6
kendo777

z całym szacunkiem, chyba tylko według Ciebie :) ale oczywiście każdy ma prawo do swojej opinii.
Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
lol233

Najprościej - ludzie prymitywni mają najwięcej do powiedzenia - stąd takie wypowiedzi.

użytkownik usunięty
lol233

P.S. Odpowiedzią na twoje pytanie jest także ilość chętnych do jego obejrzenia - po roku i paru miesiącach od premiery ponad 20 000 - to nic nie znaczy? ;-)