Film ma wysoką ocenę ale z tego co widzę na dyskusjach to mówicie że słaby ja sama nie
wiem dlatego pytam proszę o szybką odpowiedź :)
Warto! Przepiękna muzyka, bardzo dobra gra aktorska Natalie Portman, ciekawy portret psychologiczny baletnicy zatracającej się w dążeniu do perfekcji... jeden z tych filmów, których nie można ominąć :)
Nie zniechęcaj się tym, że piszą, że film jest słaby, bo jeszcze ominiesz wiele filmów, które mogłyby przypaść ci do gustu:) Musisz sama zobaczyć i wtedy stwierdzisz:) Ponieważ ja filmy o takiej tematyce, ogólnie kino psychologiczne wielbię, z czystym sumieniem ci polecam, chociaż nie wiem, jakie ty preferujesz kino. ( A do tego film o artystce i świecie sztuki więc dla mnie doskonały:)) I zgodzę się z Still_dreamin - film, który warto obejrzeć.
Film jest ciężki, wymaga wiele zastanowienia, bo problem, o którym opowiada jest bardzo złożony - obejrzyj przy okazji albo najlepiej kup DVD - wtedy będziesz mogła obejrzeć go np. po kawałku.
Obejrzyj, obejrzyj, nie słuchaj ludzi, którzy Ci odradzają oglądania Czarnego łabędzia. To prawda - film jest ciężki, ale naprawdę wart obejrzenia, daje do myślenia na końcu.
trzeba myśleć? ; o w tym filmie jest wszystko wyłożone kawa na ławę,choćby człowiek się starał to nie dałby rady nie zauważyć przesłania. Powiedziałabym dosadnie, że nawet bez myślenia da się go zrozumieć.
czytając niektóre wypowiedzi... to ludzie mają wielki problem ze zrozumieniem chyba przesłania tego filmu. Więc mimo wolnie muszą pomyśleć.
tu nie ma po co myśleć ,ponieważ ten film jest skierowany do ludzi ,którzy mają problemy z myśleniem i jego kryteriami,dlatego też jest tak tandetny ,ponieważ odpowiada na wszystko swoim tanim kiczem.
Ciężki to on jest,fakt po obfitym posiłku L":Ol, a ogólnikowo lekki jak piórko z poduszki.
Warto obejrzeć, choćby dla wyrobienia sobie własnego zdania.
Osobiście tak mam, że jak film jest przez kogoś krytykowany to tym bardziej muszę go obejrzeć, żeby samemu się przekonać.
psychol? ja?
dobra jesteś skoro po tak krótkiej wypowiedzi doszłaś do takiego wniosku :p
ku*rwa człeniu pisze o filmie , że psychol.
za to ty jesteś zaj*bisty skoro po zdjęciu wnioskujesz moją płeć :D
Na przyszłość pisz po polsku :P
Co do twojej płci to na profilu miałeś różowe kółko w dół - nie wnikam.
Podpis pod Pańskim zdjęciem to imię, czy nazwisko? Może to pocztówka do Pana mamy? Pozdrawiam serdecznie.
z całym szacunkiem, chyba tylko według Ciebie :) ale oczywiście każdy ma prawo do swojej opinii.
Pozdrawiam :)
Najprościej - ludzie prymitywni mają najwięcej do powiedzenia - stąd takie wypowiedzi.