ten film to swietny przyklad idiotycznego zjawiska jakie na tym portalu zachodzi (ogolnie jest to problem w zasadzie 90% portali filowych) mianowicie zawyzania ocen takim bezwartosciowym filmom, tylko dlatego ze nazbieral dobrych not i dostal pierdyliard oscarow. Zapewne z 40tysiecy ludzi ktorzy zadeklarowalo ze film obejrzalo, ocenilo go bez ogladania, tak o poprostu zeby byc fajnym i na czasie.Prawda jest jednak taka ze film ten jest poprostu slaby, multum glupich scen, kiepska muzyka, na pewno nie zasluguje na swoja ocene.najbardziej jednak boli fakt, ze takie "guwna" maja note 7.8 a wiele filmow ktore sa o niebo lepsze przechodzi bez jakiegokolwiek echa.
Tak na początek to chcę napisać, że widziałem ten film i nie oceniłem go tak wysoko
Tak na początek to chcę napisać, że widziałem ten film i nie oceniłem go tak wysoko z powodu jego oceny czy nagród jakie otrzymał. Po raz pierwszy podchodząc do tego filmu myślałem o nim w dość sceptyczny sposób (zastanawiałem się, dlaczego ludzie się nim tak jarają), więc postanowiłem zobaczyć o co tyle szumu. Nie będę się rozpisywał na temat co mnie zainteresowało w tym filmie, a co mi się nie do końca spodobało bo temat jest o czym innym. Muszę się zgodzić z autorem tematu, że nie jedna czy dwie osoby, ale masa ludzi nie potrafiąca się zdecydować na to jak ocenić film patrzy jak oceniają go inni (nie wiem czym jest to spowodowane, może niektórzy boją się, że zaraz ktoś będzie się czepiać co do ocen filmów czy seriali, a może nie są w stanie wyrazić swojego zdania). I tutaj moja prośba do osób z takim problemem, nie przejmujcie się tym, że ktoś ocenia film wysoko, a wam się on nie podoba bo uważacie, że jest nudny, wyraźcie swoją opinię zakładając temat, lub udzielając się w temacie na temat tego filmu, ale proszę też was o nie ocenianie filmu, gdy się go nie rozumie. Często ludzie, którzy nie rozumieją filmu oceniają go nisko bo, według nich nie ma on sensu. Gdy spotka was sytuacja, że nie do końca zrozumieliście film zapytajcie się innych użytkowników. Na pewno ktoś wam pomoże zrozumieć, a jak nie to wtedy dopiero oceniajcie.
PS. Sorry za wcześniejszy post nie mogłem edytować
spoko :) dziekuje za kulturalna i grzeczna odpowiedz :) pozbawiona wszelkiego chamstwa o co ostatnio az nazbyt czesto :)
milo mi ze zgadzasz sie z moim punktem widzenia odnosnie oceniania filmu bez ogladania ich :)
Nie ma za co :) też zauważyłem, że ostatnio chamstwo na różnych forach czy tego typu stronach się zwiększyło.
no niestety chamowa sie szerzy, swoja droga to jest dobry temat na jakiegos vloga albo artykul :)
i w takich chwilach az chce sie otworzyc konto na youtube by wlasnie takie katualne tematy poruszac ;)
To na pewno Ty? W życiu bym sobie nie wyobraził że takie słowa padły z twoich ust :O
Myślę, że trochę przesadzasz. Ja obejrzałam film i uważam go za majstersztyk. Co prawda strasznie nie lubię Portman, bo jest dla mnie jak mimoza, jest straszliwie sztuczna i bardzo mnie to w niej denerwuje, lecz w tym filmie spisała sie na medal, grając rolę zastraszonej przez matkę, dającej sobą manipulować slodkiej dziewczynki, która zmienia się w młodą kobietę walczącą o swoje marzenia. Widać to "guwno" jest dla kogoś bardzo dobrym filmem i nie warto krytykować, każdy ma inny gust.
owszem kazdy ma prawo do wlasnego gustu, ale uwazam ze istnieje masa lepszych filmow niz ten traktujacych lepiej o takiej tematyce,
No i to jest właśnie to prawo do własnego gustu. Jak widać wysoka ocena idzie w parze z dużą ilością głosów i sporą oglądalnością co z kolei jest związane z dobrą reklamą. A jeśli Twoim zdaniem lepsze filmy mają niską ocenę najprawdopodobniej nie były tak rozreklamowane. Ludzka mentalność - ludzie częściej decydują się obejrzeć coś o czym trąbią intensywnie w gazetach, internecie itp.
ja zdaje sobie z tego w pelni sprawe, ale uwazam to wlasnie za zle, a wrecz tragiczne, a prowadzi to do tego ze wlasnie wielu ludzi ocenia film bez ogladania by stac sie modnym i byc na czasie, co jest juz kompletnie bez sensu, i wlasnie przez takie zagrywki masa filmow na fb ma oceny z kosmou (chodzi tu i o zanizone jak i o zawyzone oceny)