PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127613}

Czasem słońce, czasem deszcz

Kabhi Khushi Kabhie Gham...
2001
6,9 47 tys. ocen
6,9 10 1 47450
5,9 15 krytyków
Czasem słońce, czasem deszcz
powrót do forum filmu Czasem słońce, czasem deszcz

Ale mino tego całego przerysowania, przesadniej gry aktorów, oglądałam go już dwa razy.:) I spokojnie daję mu 8/10

_Pink_

Ale ja tego nie kwestionuje .Tylko niech się nie dziwią potem dlaczego ktoś nazywa ję głupimi ,wulgarnymi i tępymi .Bo taką opinię człowiek sobie wyrabia na temat kogoś kto w kulturalny i inteligentny sposób nie potrafi czegoś istotnego przekazać ,który nie potrafi bronić swoich racji błyskotliwymi wypowiedziami .Proste koleżanko .

ocenił(a) film na 10
Astarte1501

Ok spoko.
Ja dodam tylko że Karolina 14, jest napewno o wiele bardziej narwana niż Karolaa, bo ta potrafi powiedzieć prościej o co jej chodzi, a po wypowiedziach Karolki14 troche to i owo trzeba sie domyślić, a i co naj ważnioejsze Karolee poniosło mniej razy ona (o ile sie nie myle) Popis wulgaryzmów dała w jednym komie.!
Ale zejdzcie z nich one wcale nie sa takie zle.
Ja ich bronie ponieważ uważam że mają racje.

_Pink_

Czy sa złe czy nie ,nie wiem .Ja oceniam je po tym w jaki sposób się tu wypowiadają .Najwyraźniej znasz je o wiele lepiej niż ja ,bo dokładnie wiesz jaka która jest .Która z nich jest bardziej narwana też nie wiem i nie chce mi się nad tym zastanawiać .Jak już pisałam oceniam je po sposobie w jaki udzielają się na tym forum .I niestety czy się to komuś podoba czy nie ,oceniam je negatywnie .Nie będę dalej brnęła w temat bo znów będzie że jestem okrutna i się czepiam .

ocenił(a) film na 10
peccatum

Zostawcie te Karoliny w spokoju!
Co że sobie poprzeklinają to was tak boli?
Wy też możecie! Nikt wam nie dawał zakazu.
A to że ktoś powie do kogoś "wypierdalaj" wcale nie znaczy że ten ktoś kto to powiedział nie ma kultury. A tak po za tym to każdy przeklina, i każdy robi to gdzie chce.

Marcinekkk

Od kiedy uzywanie wulgaryzmów na forach publicznych nie jest uwazane za brak kultury drogi marcinku? Boli nas to,owszem.Boli nas głupota,brak samokrytycyzmu,agresja wobec innych.Sa moj drogi miejsca ze po prostu nie wypada przeklinac,a juz napewno obrazac innych.A co cie tak to boli,ze je krytykujemy?Nie wyzywamy ich,tylko wyrazamy swoje subiektywne odczucia na ich temat i jak widac,nie sa one odosobnione.

Marcinekkk

Zostawimy Karoliny w spokoju jak nam udowodnią ,że potrafią prowadzić inteligentną rozmowę .Jak wypowiedzą argument nie do podważenia .Jeżeli masz własny mózg a nie na spółkę z nimi to pokaż nam że wiesz do czego służy .Bronisz Karolin a siebie nie?Mnie nie boli przeklinanie tylko głupota ,publiczna głupota .Owszem możemy przeklinać ,możemy robić co nam się żywnie podoba ,tylko jak ktoś Ci nasra na środku pokoju to też powiesz że przecież nie dawałeś mu zakazu ?Wiesz co to jest szacunek ?Jeżeli ktoś przy Tobie przeklina ,bądź przeklina do Ciebie to znaczy że Cię nie szanuje ...

Astarte1501

Zostawimy Karoliny w spokoju jak nam udowodnią ,że potrafią prowadzić inteligentną rozmowę. Jak wypowiedzą argument nie do podważenia.
Jak już tak bardzo chcesz, by Ci to udowodniły to musisz sobie poczekać 5dni... sorry, ze nie ujęłam Twoich slow w cudzysłów, ale mi klawiatura nawala...

Madleen

Juz sie nie moge doczekac az zaczna "udowadniac"....

Madleen

Pewnie że poczekam .Ja jestem cierpliwa :)na takie chwile w życiu można czekać tygodniami...

Jakoś Ci to wybaczę :)

Astarte1501

Bedziesz musiała :p to tylko moja klawiatura...

pozdro Wszystkim...

ocenił(a) film na 10
Madleen

Taaak, zostawicie je ale tylko wtedy gdy zaczną filozofować jak wy.

Pordroo dla wszystkich..!

Marcinekkk

Zostawimy je wtedy, kiedy podadzą jakieś argumenty nie do podważenia, albo chociaż na poziomie. Czytaj poprzednie posty, chłopaczku :/

ocenił(a) film na 10
whatever_rock777

Czytam, czytam wszystkie posty. Ale sie cofnę troszkę do tyłu. Co do tego z wypowiedzi Kaśki:
"1) One rozumieją że kicz może być fajny, tylko nie nazywają czegoś fajnego kiczem."

Po przeczytaniu tego oto punktu wiemy, ze Kasia zrozumiała wypowiedzenie Karolin,a jeżeli uważacie ze jesteście najmądrzejsze to chyba powinnyście tez to zrozumieć?(tak mi sie wydaje z powinnyście zrozumieć). Ale dobrze, ze chociaż wiedza to 3 osoby wliczając mnie.

Pozdrówki...

Marcinekkk

O jakis ty inteligentny...Kto by pomyslal...I jeszcze jedno.Gdzie one powiedziały ze uwazaja ze kicz moze byc fajny?

ocenił(a) film na 10
Lalita_4

Może nie powiedziały tego tak dosłownie ale jak sie czyta ze ZROZUMIENIEM to sie można domyślić.:)

Marcinekkk

Umiem czytac ze zrozumieniem,a w ich wypowiedziach zeby przyznawały sie do błedu.Poczekam wiec na dosłowna wypowiedz:)

ocenił(a) film na 10
peccatum

Tu nie trzeba czekać. Wystarczy czytać. :P

pozdro!

Marcinekkk

Nie bede robic analizy ich wypowiedzi,żeby znalezc na sile rzeczy których tam nie ma.

ocenił(a) film na 10
Lalita_4

..... Są są.

A zapomniałem wy i tak nigdy nie przestaniecie sie tu wszystkich zgromadzonych czepiać.

Marcinekkk

Mam przypomniec kto tu sie pierwszy kogo czepil?Zreszta ja tylko pisze jakie jest moje zdanie na ten temat....

ocenił(a) film na 10
Lalita_4

Pozwolę sobie się wypowiedzieć... Od razu przyznaję, że nie czytałam wszystkich stron tematu (wybaczcie, ale czytanie 8 stron ciągłej kłótni, to za dużo na mój młody umysł i mogłabym się zgorszyć), jednak, ludzie...zadziwiacie mnie :D
Bardzo chętnie wygłosiłabym tu kazanie, ale wiem, że i tak nikt nie będzie tego czytał, nie przejmie się tym, bądź nawet nie zrozumie. Nie bedę się wysilać.
Chcę powiedzieć (tu patrz: napisać), że to co robicie jest bez sensu. Opowiadam się za stroną pań (i mężczyzn? Nie zwróciłam uwagi, przepraszam), które z kolei stoją po stronie autorki tematu, przeciwko Pannom Karolinom.
Osobiście nie mam nic do nikogo, nie znam Was, nie chcę sobie robić portretów psychologicznych po Waszych wypowiedziach, jednak denerwujący jest taki spam.... Ty jesteś taka, a Ty taka.... weźcie się ludzie do kupy i nawzajem przestańcie się kłócić. To jest forum FILMU.
Nie wymagajcie od siebie nawzajem żadnych tłumaczeń... po co? Każdy z Was jest tak uparty, że przez całe 8 stron się wykłóca. Nadal macie nadzieję na dojście do porozumienia? Cóz za wiara w ludzi.... Brawo!

Co do samego tematu... tu też zajmę jedną ze stron :)
Na samym początku autorka tematu napisała, że film jest kiczowaty, nie, że jest kiczem. Być może w dalszej rozmowie takie słowa padły... nie wiem, cóż, po chyba 2 stronach wymiękłam i zakończyłam czytanie a i szczerze nie pamiętam wysztskich tych wypocin.
Osobiście zgadzam się z autorką, film jest dla mnie jednak cudowny, kolorowy, bajkowy wręcz, mimo to piękny :)
Rozumiem mimo wszystko panie, które nie rozumieją, że słowo kicz może być nacechowane pozytywnie. Z racji przyzwyczajenia, przyswojenia słowa z mediów, które używają go wyłącznie do krytyki, koleżanki (przepraszam, jeśli którąś z Was to słowo urazi) nie mogą tak łatwo zmienić urtwalonego od lat poglądu.

Uhhh.... ależ się rozpisałam....

Ostatecznie dodam, że jestem pełna szacunku dla autorki tematu, gdyż zrobiła rzecz najlepszą dla siebie i już dawno zaprzestała wypowiadać się w tym temacie. Polecam wziąc z niej przykład, bo wykazała się tym uczynkiem ogromną rozumnością i inteligencją.
Że tak powiem... Szacun ^^

Pozdrawiam wszystkich, którzy dotrwali do końca mej wypowiedzi oraz pozostałych, którym się nie chciało :)

Kikuuuni

Kikuuuni ja wytrwałam do końca Twej przemowy i chcę Ci powiedziec, że masz rację w tym iż ta kłótnia już dawno mogła się skończyc na pierwszej stronie. Ale się nie skończyła, bo się znowu zaczęło po kilku dniach, niestety tym razem kłótnia o głupią ortografię.. Szkoda gadac :P

ocenił(a) film na 10
Madleen

Moim zdaniem to tez jest bez sensu ale tak jak madleen mówi szkoda gadać;/
Gdyby nie było tematu o ortografii to by było inaczej.:)

ocenił(a) film na 10
peccatum

film jest najlepszy jaki widzialm arcydzielo

ocenił(a) film na 10
eweliinaa

I tak trzymaj!

ocenił(a) film na 10
peccatum

ahh, kocham ten film :) kiczowaty film :D rozumiem, co miałaś na myśli :)

coookies

Ufff... Mam nadzieję, że to już koniec kłótni ;)

Markusowy

A ja mam nadzieję, że to dopiero początek... Chciałabym napisać o tym pracę magisterską ;)

whatever_rock777

Dobrze, że masz nadal dobry humor. ;) Gdybym ja musiał się z Karolinami męczyć aż 8 stron, to chyba czym prędzej popełniłbym samobójstwo.

whatever_rock777

Na pewno Ci pomożemy :P
Jak tu ostatnio ładnie i cicho :P

Madleen

Cisza przed burzą. Scyzoryki i noże już przygotowane...

Markusowy

Zbrojimy sie i czekamy na powrot naszych ulubienic:)Dopiero sie zacznie:P

Lalita_4

czytałam przez ostatnia godzinę kolejne kartki tego tematu z zapartym tchem. Co też Karole Marcinki i inne indywidua są w stanie wymyslic.? [jestem na prawdę pełna podziwu dla osób próbujacych w dosyc delikatny sposób przedstawic dziewcznkom istotę słowa kicz. xD ]
i tak jak ktoś juz to wcześniej zauważył oni wszyscy sprawiają nieodparte wrażenie jednej i tej samej osoby. ;] ( prócz madleen która czasami jest w stanie wykrzesic ze swojego pokrętnego rozumowania jakieś składne, logiczne zdania). Powrót panienek bedzie zapewne czymś spektakularnym^
PS.Poziom endorfin wzrasta wraz z przeczytanie zdania spod pióra którejs z Karoli. xP

Madleen

Tak, również zauważyłam, że ostatnio jakoś tu cicho. A więc wniosek jest prosty ;)

peccatum

Wiecie co…?
Powiem Wam że nudzi mnie to pisanie w kółko o tym samym i ciągłe kłócenie się o jakieś błędy. Na początku pisania na tym forum uważałam za kicz tylko coś głupiego, teraz wiem że niektórzy uważają że kicz może być fajny i może się podobać.
Ok. przyznaję się do błędu że na samym początku powiedziałam że peccatum jest głupia bo mówi inaczej niż ja. Przyznaje że czasem bez potrzeby przeklinałam. Ale spójrzmy prawdzie w oczy nie przeklinała bym gdyby mi pewna osoba nie powiedziała kilku (nie)fajnych słów. Szanuje Wasze zdanie, nie kłóciła bym się tu już dawno gdyby co poniektórzy nie nazywali mnie tępą dlatego, że zrobiłam z pośpiechu kilka błędów ortograficznych.
Ja przyznałam co zle zrobiłam, chociaż jak już wspomniałam nie zrobiłabym tego gdyby się do mnie ktoś nie przyczepił. Kłótnia skończyła by się na 2 stronie gdyby ktoś się nie wtrącił i nie wyzwał mnie i Karoli od tępych. Nie próbuję zrzucić na nikogo winy tej całej kłótni, ale na pewno wina nie jest tylko moja i Karoliny. Bo zaczęło się od kiczu a kończy nie wiadomo czym, bo spójrzmy prawdzie w oczy…, gdyby nie przyczepienie się tej jednej osoby do moich i Karoli błędów to kłótni by nie było, bo my i peccatum wszystko sobie wyjaśniłyśmy.
Możecie mi nie wierzyć jak mówię Wam że jestem pełnoletnia, nie obchodzi mnie to co myślicie na mój temat, ważne co ja myślę.
Uważam że w tym poście powiedziałam Wam wszystko co miałam Wam do powiedzenia (napisania), i że nie będę się musiała już tu więcej udzielać,(bo nie mam zamiaru) mam nadzieję że już się do mnie nikt nie przyczepi.

Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku.

ocenił(a) film na 10
__KarLa__

Szacun ci za to jak to spokojnie ujełaś.!

_Pink_

Jestem pod wrazeniem!:)pozytywnie.........

Lalita_4

No i pasuje... A nie mówiłam, że Karoliny już dobrze wiedzą co to kicz i że można go odbierać jako coś dobrego albo złego. No ale cóż, nie uwierzyliście Magdzie :(
Pozdro Wszystkim :P

ocenił(a) film na 10
Madleen

Hej... długo mnie tu nie było i troszku sie dzieje heh. Czemu uważacie nadal ze nie umiemy zrozumieć tego ze kicz może być fajny? Umiemy, bardzo dobrze wiem ze kicz może być fajny, ale przyznaje ze na początku tego nie wiedziałam i myślałam ze to głupie przyznaje sie do tego błędu. A co do przeklinania nie robiła bym tego jeżeli nie zaczęto by mnie przezywać od tępej i ze mam niski poziom i ze zrobiłam kilka błędów(których wcale nie widzę). I tak jak Karolina powiedziała nie obchodzi mnie to ze wy nie wierzycie w to ze jestem pełnoletnia, ale miejcie chociaż to świadomość.
Tak, co do kłótni mogla by sie ona skończyć na 2 str. gdyby pewne 2 os nie czepiały sie błędów. Niech pilnują siebie. Tu temat mówi o filmie a nie o błędach. Mnie tez już to zaczyna nudzić ciągłe wypieranie sie ze rozumiem pojecie KICZ teraz po tym poście może zrozumieją pewne osoby ze ja to zrozumiem.

PS. Nie mam zamiaru sie tu dalej kłócić lepiej zmienić wogole temat na inny. A wy co na to? POZDRO WSZYSTKIM NAWET TYM KTÓRZY WYSZUKIWALI MI CAŁY CZAS BŁĘDY.

__KarLa__

Fajnie, że przyznałaś się do błędu, to się ceni.
A co do Twojego "spójrzmy prawdzie w oczy...", no cóż, tu mnie trochę rozczarowałaś. Przeprosiłaś i to mnie bardzo cieszy, ja w tym miejscu powinnam przeprosić Ciebie, że nazwałam Cię przygłupem. Ale z łaski swojej nie dawaj wszystkim do zrozumienia, że cała ta kłótnia to moja wina, bo czepiałam się ortografii.
Generalnie zwaliłaś całą winę na mnie. Again :/
pozdrawiam...

whatever_rock777

Kazdy kto ma choc troche rozumu wie ze to nie Twoja wina...Widac cała ta batalia nie została stoczona na prozno,kultura znow zagosciła na tym forum:)

peccatum

Odczepicie się w końcu od nas?
Czy ja na ciebie zrzuciłam winę? Ja tylko poweidziałam że napewno cała wina nie jest moja i Karoli.

ocenił(a) film na 10
__KarLa__

(WIEM POWTÓRZĘ SIE ALE TO DLATEGO ABYŚCIE PRZECZYTALI:))

Hej... długo mnie tu nie było i troszku sie dzieje heh. Czemu uważacie nadal ze nie umiemy zrozumieć tego ze kicz może być fajny? Umiemy, bardzo dobrze wiem ze kicz może być fajny, ale przyznaje ze na początku tego nie wiedziałam i myślałam ze to głupie przyznaje sie do tego błędu. A co do przeklinania nie robiła bym tego jeżeli nie zaczęto by mnie przezywać od tępej i ze mam niski poziom i ze zrobiłam kilka błędów(których wcale nie widzę). I tak jak Karolina powiedziała nie obchodzi mnie to ze wy nie wierzycie w to ze jestem pełnoletnia, ale miejcie chociaż to świadomość.
Tak, co do kłótni mogla by sie ona skończyć na 2 str. gdyby pewne 2 os nie czepiały sie błędów. Niech pilnują siebie. Tu temat mówi o filmie a nie o błędach. Mnie tez już to zaczyna nudzić ciągłe wypieranie sie ze rozumiem pojecie KICZ teraz po tym poście może zrozumieją pewne osoby ze ja to zrozumiem.

PS. Nie mam zamiaru sie tu dalej kłócić lepiej zmienić wogole temat na inny. A wy co na to? POZDRO WSZYSTKIM NAWET TYM KTÓRZY WYSZUKIWALI MI CAŁY CZAS BŁĘDY.

karolinaaa_21_05

Nom więc Karola ma rację, zmieńmy temat.
Zacznijmy bardziej pisać o filmie niż o błędach czy jakiś głupotach.
Coo?

karolinaaa_21_05

Ale Ty jesteś uparta :) Błędy to był tylko wątek poboczny. To, że właśnie nasze przytyczki co do Twojej ortografii Cię najbardziej wkurzały, to już nie nasza wina. Zresztą, jeśli ktoś zwrócił Tobie uwagę, żebyś pisała "Ci" czy "Tobie" wielką literą, to ma to swoje usprawiedliwienie, wcale nie takie błahe, jak by Ci się mogło wydawać.
Ale nieważne. Nie chce mi się już Tobie odpowiadać. To jest zbyt irytujące...

whatever_rock777

whatever-rock, ja Ci się naprawdę dziwię, że w ogóle dałaś się ponieść tak jałowej i dennej dyskusji.

Co do pierwszego postu w tym wątku - jestem podobnego zdania. Film kiczowaty i cudny zarazem, właśnie to w nim urzeka. Bo jest też zjawisko "kiczu na siłę" a tutaj się z tym przynajmniej nie kryją i to dodaje uroku.

ocenił(a) film na 10
A_Lest

"""""Błędy to był tylko wątek poboczny. To, że właśnie nasze przytyczki co do Twojej ortografii Cię najbardziej wkurzały, to już nie nasza wina. Zresztą, jeśli ktoś zwrócił Tobie uwagę, żebyś pisała "Ci" czy "Tobie" wielką literą, to ma to swoje usprawiedliwienie, wcale nie takie błahe, jak by Ci się mogło wydawać."""""

Ależ tak wkurzało mię to ze ty mi wyszukiwałaś błędy, ale jak zauważyłaś ze mnie to w kurza to zaczęłaś to robić coraz częściej! A co do dużych liter to nie będę ich pisała bo mi sie nie chce naciskać "caps lock" czy tam "shift" nie chce mi sie. I nikt mnie do tego nie zmusi!

PS. obawiam sie ze nie ma takiego wyrazu jak "przytyczki":P

pozdro

karolinaaa_21_05

obawiam sie ze jest

karolinaaa_21_05

Ty w ogóle jesteś jakaś nadpobudliwa emocjonalnie.
Dziewczynko - sapere aude.
Nara.

A_Lest

W sumie też się sobie dziwę. Ale najwyraźniej się nudziłam ;)