PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4812}
6,9 81 tys. ocen
6,9 10 1 80745
6,6 36 krytyków
Cześć Tereska
powrót do forum filmu Cześć Tereska

prawda co piszecie o przeslaniu,o swiecie i zmianach, ktore sa konieczne, tylko, ze tego w tym filmie nie ma. on jest jak dokument. nie ma gry aktorskiej, zadnego nastroju, tylko surowosc. wiem, ze takie jest zycie itd.. ale tu nie o to chodzi. my wszyscy to wiemy, a jak ktos chce zrobic o tym FILM, to niech on wzbudza emocje i sklania do myslenia,a nie do zastanawiania sie co w ogole o tym "filmie" myslec!!! kino to sztuka, nie mozna wykorzystywac dobrego, bo trudnego i wspolczesnego tematu, do filmu, w ktorego nie wklada sie zadnych staran. temat nie wystarczy!!!

ocenił(a) film na 10
Kefalia

słusznie
Bardzo słusznie zwracasz uwagę na to że poruszanie samego tematu nie wystarczy. Może to jednak dobrze że taki film powstał. Zawsze przybliży w jakiś sposób problemy środowisk zdegradowanych. Może wzruszy sumienia i zacznie się dziać coś pozytywnego. Sam film ma pokazać problem, my natomiast powinniśmy zastanowić się jak go rozwiązać. Ja to widzę w ten własnie sposób. Nie twierdzę że mam monopol na rację, ale takie filmy trzeba robić. Pozdrawiam.