PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30720}
7,0 51 tys. ocen
7,0 10 1 50984
6,9 37 krytyków
Czy leci z nami pilot?
powrót do forum filmu Czy leci z nami pilot?

WAT

ocenił(a) film na 4

Film ma opinie jednego z najzabawniejszych filmów ever. Naprawdę. Może i każdy ma swoje
poczucie humoru no ale bez przesady. To było typowo średnio-zabawne, i staram się patrzeć na to
całkiem obiektywnie. Kilka dobrych żartów ale większość przedstawiała bardzo zwyczajny i no mało
błyskotliwy humor.
6/10 ZAWÓD

M0RiARTY

Zgodzę się. Sporo sucharów zaserwowali nam twórcy. Wolę znacznie Nagą broń, bo tam humor podobny ale na wyższym poziomie.

ocenił(a) film na 8
M0RiARTY

Mało błyskotliwy może być film albo jego widz.
Tu akurat mamy do czynienia z fenomenalnie zrobionym kinem parodiującym modne 40 lat temu filmy katastroficzne. Trzeba tylko uruchomić nieco wyobraźni i wejść w klimat filmu.

Althea_40

głupotą jest twierdzić, że jakikolwiek film ma się wszystkim podobać. Przecież to naturalne że są różne gusta

ocenił(a) film na 8
BartasBartas

Owszem, ale jak się ma do czynienia z komedią wszech czasów to warto zachować trochę dystansu w marudzeniu. Mocą tego filmu są nawiązania (np. orkiestra w kokpicie jak na Titanicu), z pozoru głupawe, a tak naprawdę błyskotliwe. Warto sobie wcześniej obejrzeć Port lotniczy (tez z 1970) lub kolejne filmy zz serii. Wtedy Airplane naprawdę rozśmieszy.

M0RiARTY

Może nie czujesz tych wszystkich drobnych nawiązań, których w tym filmie są dziesiątki

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

Film to chyba pierwsza taka próba Zuckera na zrobienie irracjonalnej scenerii i zachowań głównych bohaterów. Wydaję mi się jednak, ze Naga Broń była znacznie lepsza. Tak jakby "Czy leci.." była taka przymiarką. Czy się spodoba? Czy można pójść z absurdem dalej? czy są jakieś granice komedii tego typu?

M0RiARTY

Ocenil film na 4 a w opisie 6/10. Hmmm. A ja zawsze patrze na ocene imdb. Ni zgadza sie z twoją.

ocenił(a) film na 4
Dobermann97

Temat założyłem 9 lat temu, gdy byłem dzieckiem. Jeśli nie rozumiesz, jak można zmienić ocenę w przeciągu 9 lat, to nie pomogę. Co do imdb, na szczęście uśredniona średnia ocen tysięcy użytkowników nie musi się zgadzać z moją, ponieważ nie jestem mrówką, a moją ambicją nie jest zawsze myśleć i oceniać tak samo jak grupa ludzi.