PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=781}

Dług

1999
7,8 155 tys. ocen
7,8 10 1 154706
8,1 56 krytyków
Dług
powrót do forum filmu Dług

jedyne wyjscie

ocenił(a) film na 9

jestem swiezo po obejrzeniu tego filmu.uwazam ze chlopaki nie mieli innego wyjscia. mogli sie poddac i poswiecic swoje zycie tym bandziorom, a jednak odwazyli sie zabic - mimo ze to wbrew prawu, etyce itp.

jednak zycie pisze najlepsze scenariusze!

ocenił(a) film na 9
samsonelo

zgadzam sie z Toba w 100%! oni mieli 2 wyjscia, zabic lub dac sie zabić. Dlatego nie rozumiem jak mozna bylo ich skazac na 25 lat wiezienia... chory kraj

ocenił(a) film na 8
samsonelo

Jak dla mnie oni źle zrobili ze sie przyznali to raz, a druga sprawa przeciez byla zima tak? To wystarczylo na sile upic tych 2 gosci i zostawic rozwiązanych na dworze. Zasneli by i zamarzneli i nie bylo by żadnych podejrzen.

ocenił(a) film na 8
yorgen_2

nie każdy potrafiłby żyć z przeświadczeniem, że pozbawił kogoś życia, nawet jeśli ten ktoś na to zasłużył, bez poniesienia kary (choć wiadomo, że więzienie nie oczyszcza z winy...), nie każdy mógłby kryć się jak szczuty lis do końca oglądając sie za siebie, żyć w strachu i niepewności. każdy ma inną wrażliwość i inne sumienie. co do drugiej sprawy: w chwilach takiej desperacji raczej nikt nie myśli co by było lepszym rozwiązaniem... a spicie i zostawienie na zamarznięcie wcale nie jest lepszym rozwiązaniem. kto by uwierzył, że gościu, który jest majętny (na codzień jeździ BMW, itp) schlał się jak pierwszy lepszy menel i zamarzł gdzieś? zresztą krew na rękach i tak pozostaje...

suchoparek

Ja zrobil bym to samo,ale napewno nie zglosil bym sie na policje.Nie mial bym absolutnie zadnych wyzutow sumienia,napewno zaliczylo by mi sie to na poczet dobrych uczynkow

ocenił(a) film na 8
AbsintH

Nie masz pojęcia absinth jakie emocje targałyby tobą po zabójstwie, ja z resztą też... Morderstwo jakiego się dopuścili, choć w pewnym sensie usprawiedliwione, może nieodwracalnie zmienić człowieka. Jeśli chcesz się wgłębić w psychikę takiej osoby to polecam "Zbrodnia i kara"