PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=559065}

Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 95 tys. ocen
6,5 10 1 94569
4,2 9 krytyków
Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

Ten chory film jest dla nastolatków z fan klubu zmierzchu :p.Dary Anioła jest jak szwajcarski scyzoryk jest w
nim wszystko tylko że w scyzoryku wszystko pasuję a tutaj kompletnie nic nie pasuję mamy tu czarodziejskie
różdżki które usypiają , nastolatków EMO , Tandetny wątek miłosny no i Japończyka który chodzi w majtkach
po klubie i marynarce :p.ale najgorsze jest to że trwa ponad 2 godziny to istna katorga 5 razy chciałem
wyłączyć ten film ale że nie przywykłem do wyłączania filmu w trakcie wytrwałem sam nie wiem jak do końca
moja ocena to i tak naciągane 2/10 ale może zmienię na jeden ale jeżeli jesteś pseudo gotem masz 15 lat
lubisz takich aktorów jak Robert Pattinson to UWAGA TEN FILM JEST DLA CIEBIE ! :d To nie Dramat to Kpina.

D3Mania

Podziwiam za wytrwanie do końca, ja po 30 minutach miałam dość. Rozumiem że filmy są dla widzów w różnym wieku ale dlaczego nastolatki się zachwycają takimi filmami? Kurcze nawet jak miałam te 15 lat nie oglądałam takich rzeczy.

ocenił(a) film na 1
Katatonika

A dziękuję :) Jak ja miałem 15 lat również nie zachwycałem się takimi filmami a co więcej od zawsze ich nie znoszę jeżeli wyjdzie kiedykolwiek druga część nie ma szans bym ją obejrzał już wolałbym wziąć sznur i iść do lasu :) a co do pytania "dlaczego nastolatki się zachwycają takimi filmami?" sam się nad tym zastanawiałem i tylko mi przyszło do głowy dlatego że są puste i próżne dzisiejsza młodzież społeczeństwo zachwyca się takimi filmami na które szkoda 10 sekund jak myślę o tym filmie to aż ciśnienie mi się podnosi totalna porażka.

ocenił(a) film na 2
Katatonika

o kurde, gratuluje wytrwania do końca! ja jak zobaczyłam scenę w clubie to już mialam dość i wyłaczyłam... 30 min? też wyzwanie. jestem taka zniesmaczona tym filmem, że aż brak mi słów. książki dary anioła, każda, jest rewelacyjna, na prawdę. ale ten film to jest nieporozumienie. zmierzch lubię,osobiste pobudki :p ale to, masakra. dwie role idalnie dobrane, simon i "japończyk chodzący w majtkach" :D a reszta porażka, tyle lat czekałam na ten film i jestem strasznie zawiedziona..

D3Mania

Ej żal mi cię i to bardzo, bo ja lubię zmierzch i RP a ten film był jakoś tak średni...

ocenił(a) film na 10
D3Mania

Film jest na podstawie książki, więc jest zrozumiałe, że osoba, która nie czytała książki nie wie o co chodzi w niektórych momentach. Akurat nie zgadzam się z tym porównaniem, że jest to film dla osób wielbiących Pattinsona, bo ja osobiście nie lubię ani Pattinsona ani zmierzchu, a film mi się spodobał. To pewnie ze względu na walki, ale to już mój gust, że jestem ciekawa jak dany reżyser ukaże scenę walki :D Pozdrawiam :*

ocenił(a) film na 1
Muzyka_To_Ja

Oczywiście nie neguje twojego zdania masz do niego prawo:) każdy ma swój gust i każdy czegoś innego oczekuje od filmu.W tym filmie cała realizacja mi nie pasowała tutaj widziałem połączenie kilku filmów w jeden takie historie mnie nie ciekawią,nie sprawiają że oglądam film z zapartym tchem.A tak na marginesie zauważ jedno w tym temacie wypowiedziały się same kobiety więc może jednak coś w tym jest o czym pisałem,również pozdrawiam :*.

ocenił(a) film na 10
D3Mania

Możesz pisać wszystko co tylko chcesz na temat tego filmu, bo ja też zauważyłam parę takich elementów, które wprost raziły :) Ps. Znasz jakiś ciekawy film bo się nudzę i coś bym obejrzała,ale nie wiem co. ;) tylko nie za straszne, najlepiej coś z komedią ;D
Pozdrawiam :**

ocenił(a) film na 1
Muzyka_To_Ja

Podobno wyjdzie tego następna część ale ja już jej nie obejrzę ;p jestem fanem dramatów i w ogóle nie oglądam komedii że tak powiem dla mnie są upośledzonym gatunkiem filmowym,więc nie mogę ci niczego polecić z tego gatunku... ale jeżeli kochasz dramaty tak jak ja i preferujesz kino azjatyckie to gorąco polecam film który przed chwilą obejrzałem trudny,ciężki dramat "Pieta" dałem mu 10 a ostatni raz jakiemuś filmowi 10 dałem lata temu naprawdę warto.Pozdrawiam :*:*

ocenił(a) film na 9
D3Mania

Wybacz, ale nie mam 16 lat, nie lubię Zmierzchu, nie kocham się w Pattisonie czy jak mu tam, co więcej - nigdy tak nie było! natomiast mi ten film się podobał :) Oczywiście po przeczytaniu książki moja ocena nieco spadła, jednak nadal bardzo go lubię i chętnie obejrzę drugą część (zwłaszcza, że ma być inny reżyser, więc MOŻE będzie nieco lepszy) W dodatku wątek miłosny nie jest tandetny, no bo przepraszam bardzo, ale czy w Zmierzchu do którego porównujesz DA czy innych filmach tego typu, mamy zakochane w sobie rodzeństwo? :D
Generalnie daję 7,5/10 :) natomiast Zmierzch dostałby zaledwie 4/10 (chyba, że ktoś inny grałby Belle [?] to może 5 :d)

ocenił(a) film na 1
dontaskk

"mamy zakochane w sobie rodzeństwo? :D" wybacz ale kazirodztwo mnie po prostu brzydzi,szczerze i nie ma w tym nic pięknego to jest temat tabu a ludzie się zachwycają że pokazują to w filmie "o jej ależ oni są w sobie zakochani,piękna miłość"to jest chore nie wiem czy ktoś tak mówi ale to był przykład;p

ocenił(a) film na 9
D3Mania

Haha. Rozumiem, ale nieszczesliwa miłość jest aktualnie tematem bestsellerowym jak wiadomo, a tu przynajmniej nie jest to oklepane. A tak na marginesie, nie wiem czy można nazwać kazirodztwem pocałunek ludzi, którzy nie maja pojęcia o więzach krwi jakie ich łączą (a przeciez nie kontynuuja zwiazku). Mimo wszystko rozumiem, tematyka nie w Twoim stylu,, ale nie trzeba od razu porownywać DA do Zmierzchu czy szufladkować do jednej kategorii wiekowej. Lubię ten film, pomimo że nie należę do "pokolenia emo" :)
Ale polecam przeczytanie książek, nie ma w nich tych niejasności, które pojawiają się w filmie. :)

użytkownik usunięty
D3Mania

[spojler] Po pierwsze, nawet im do głowy nie przyszło że mogą być rodzeństwem,po drugie- nie są spokrewnieni.

ocenił(a) film na 3
D3Mania

Dobrze, że nie tylko mi się nie podobały.

ocenił(a) film na 4
D3Mania

hahahahh true

ocenił(a) film na 7
D3Mania

Widać że nie jesteś EMO :D

ocenił(a) film na 6
D3Mania

hahahaha ja lubię ten film ale książkę jeszcze bardziej ... zgadzam się w filmie nie wszystko było ukazane jak w książce ale jak dla mnie jest całkiem spoko nie lubię zmierzchu dla mnie jest denny ale dary anioła jeśli się czytało książkę traktuje jako przypomnienie co się stało w danej książce nie trzeba być emo i mieć 15 lat żeby takie filmy oglądać ja po prostu lubię fantasty i tyle może do najlepszych to on nie należy ale jest fajny przynajmniej moim zdaniem !!! :D

ocenił(a) film na 1
kamis394

Z tymi że tylko lubią ten film 15-letni EMO to faktycznie trochę przesadziłem,ale chciałem by dobrze temat brzmiał ;p i od razu po obejrzeniu odczuwałem duże poirytowanie oceny nadal nie zmieniam.

ocenił(a) film na 6
D3Mania

hehe rozumiem każdy ma inny gust :D

ocenił(a) film na 1
kamis394

No właśnie o to chodzi że każdy ma własny gust,wiadomo że jedni uznają tak jak np ty :d,że ten film jest arcydziełem ale znajdą się tacy którym się po prostu nie spodoba tak już musi być by panował porządek we wszechświecie ;p.Nie rozumiem ludzi którzy dostają spazmy gdy ktoś inaczej oceni film heh.

ocenił(a) film na 6
D3Mania

no właśnie jestem tego samego zdania hehe film mi się podobał ale to nie oznacza że musi się podobać każdemu :D i jak dla mnie ci ludzie są dziecinni bo żeby kłócić się o to że ten film jest świetny gdy druga osoba tak nie sądzi jest bezsensu , przecież nie możemy zmusić kogoś do obejrzenia tego filmu czy przeczytania książki :P

ocenił(a) film na 1
kamis394

Raczej szkoda że nie każdy ma takie podejście jak ty :) parę dni temu jakiś koleś się strasznie zbulwersował że dałem 1 ptk filmowi "Pompeje".Nie rozumiem jak można kogoś szykanować za posiadanie innego zdanie już nie mowa tylko o filmach ale ogólnie i masz racje to dziecinne coż...."przecież nie możemy zmusić kogoś do obejrzenia tego filmu czy przeczytania książki :P" właśnie nie możemy ale duża część ludzi próbuje narzucać swoje i oczywiście według nich jedyne słuszne zdanie ;p a juz Myślałem że panuje tu demokracja :d .Mam taka teorie że może niektórzy swoją frustrację życiową rozładowują na np. Filmwebie ;p

ocenił(a) film na 6
D3Mania

hehe może :D. Ale niektórzy ludzie po prostu chyba muszą w ten sposób stawiać na swoje hehehe :D

D3Mania

Byłem na tym filmie z byłą. Nie czytałem książki, a i tak już w połowie filmu powiedziałem jej mniej więcej zakończenie. ;) Ku*wa, to jest takie schematyczne i tak łatwo wszystkiego się domyślić... Tego filmu nawet nie trzeba całego oglądać, jest przewidywalny jak cholera. Ogólnie słabe, przewidywalne i strasznie dziecinne kino. Jedynym plusem jest długość filmu, bo jeśli ktoś nie ma ochoty tego oglądać, to przynajmniej nieźle się wyśpi. ;)

ocenił(a) film na 1
Darkonix12

W końcu jakiś facet się wypowiedział :D i jak mniemam twojej byłej się ten film podobał ? bo póki co każdej kobiecie która się tutaj wypowiedziała film nad wyraz się podobał,o czym świadczą oceny co najmniej dziewięciu gwiazdkowe .Wszystkie filmy tego typu są przewidywalne żałuję tylko że podczas oglądania tego filmu,bylem wyspany bo inaczej bym nie podołał wytrwaniu do końca :p.

użytkownik usunięty
D3Mania

Co za różnica, czy ktoś jest kobietą.
"Wszystkie filmy tego typu są przewidywalne"- generalnie założenie filmów dla nastolatek jest proste- więc i film jest prosty. Nad czym tu się rozwodzić, tak myślę.
I dużą zaletą tego filmu jest to, że jest lepszy od Zmierzchu, nie oszukujmy się :D

ocenił(a) film na 1

"Co za różnica, czy ktoś jest kobietą. " pewnie taka że każdej oczywiście prócz ciebie bo zawsze jest jakiś wyjątek,film się podobał więc nie trudno stwierdzić że może nie tyle każdej ale z pewnością zwłaszcza kobietą się podoba.Bo jak łatwo zauważyć kilku mężczyzn co tutaj się wypowiedziało,oceniło film słabo więc coś w tym musi być.A czy jest dużo lepszy od "Zmierzchu" to tego nie wiem ponieważ,oba nie przypadły mi do gustu :).

użytkownik usunięty
D3Mania

Ja żadnego bardziej nie polubiłam- ale jak mówiłam, te filmy są bardziej dla osób, które czytały książkę. Żeby nie być gołosłowną, odwołam się do twojej pierwszej wypowiedzi: "mamy tu czarodziejskie różdżki które usypiają"- to są stele (bodajże, mogłam coś przekręcić). One nie usypiają. Służę do kreślenia run, z których każda ma określone przeznaczenie. Niby nic, ale takie rzeczy sporo zmieniają w ogólnym rozumieniu filmu.
Zmierzch z lektorem- jeszcze, z napisami- gorzej, ale w oryginale to godzina czystej tortury. Nawet fragment był torturą. Oni nic nie mówią, tylko patrzą w jakiś dziwaczny, maślany sposób na wszystko. I z góry jest nastawiony na wątek miłosny- akcję można wsadzić do kieszeni, chodzi o poznanie, chodzenie, zerwanie, znowu chodzenie, narzeczeństwo, ślub, dziecko. Nic więcej. A tutaj mimo wszystko się starali.

ocenił(a) film na 1

" to są stele (bodajże, mogłam coś przekręcić)" dziękuję za informację,teraz już wiem wszystko i mogę umrzeć z uśmiechem na twarzy hehehehehhe :p nie czytałem tej książki i oczywiście nie zamierzam,chyba że zdarzyłoby się tak że znalazłbym się w więzieniu,a "Dary Anioła" byłaby jedyną książką w tym zacnym miejscu ;p,wtedy jest całkiem spora szansa że ją przeczytam :d.Co do Zmierzchu mogę powiedzieć dokładnie to samo co ty :0 ale dodam tylko że Pattinson wygląda tam jakby usta malował szminką :d przynajmniej z tego co pamiętam jak to oglądałem,cieszę się że już koniec tej serii filmu a oglądałem go bo mojej byłej się bardzo spodobała pierwsza część,i bylem zmuszony do oglądania tego,teraz tak się zastanawiam że chyba nie bardzo mnie kochała nie wiem nawet czy mnie lubiła :D skoro kazała mi to razem z nią oglądać :P teraz jak się spotykam z jakąś dziewczyną to na wstępie się pytam czy już oglądała zmierzch po to bym znowu nie musiał przez to przechodzić :D

ocenił(a) film na 10
D3Mania

POZDRAWIAM WSZYSTKICH HEJTÓW TEGO FILMU INTERNETY SĄ WASZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 1
Adameczek1995

" INTERNETY SĄ WASZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" ambitny post

ocenił(a) film na 10
D3Mania

Oczywiście że ambitny i tyczy się Ciebie pozdrawiam dziękuje :).

ocenił(a) film na 1
Adameczek1995

Drogie dziecko, to był tylko sarkazm więc się tak nie ciesz.

ocenił(a) film na 10
D3Mania

Drogie dziecko wiem o tym że to był sarkazm specjalnie była taka moja odpowiedź i znowu Cie pozdrawiam i dziękuję ;*

Adameczek1995

Ja pie*dolę... Ty tak serio z tymi "buziaczkami"? Twoje wypowiedzi nie mają żadnego sensu. Piszesz jakieś farmazony, dziękujesz za cholera wie co, cały czas pozdrawiasz... Ile Ty masz lat człowieku?

ocenił(a) film na 10
Darkonix12

Pisze tak po to żeby drażnić tych co negatywnie komentują dobre filmy i przy okazji mam beke z tego ale ty tego widzę nie zrozumiałeś trudno.

Adameczek1995

Po pierwsze, o gustach się nie dyskutuje. Jeśli chcesz wku*wiać ludzi za to, że mają inne zdanie od Twojego, to lepiej usuń konto. Może i nie zrozumiałem, ale ogólnie to ciężko cokolwiek zrozumieć z Twoich wypowiedzi, ponieważ nie używasz znaków interpunkcyjnych. Wyglądają bardziej jak wypociny 12-letniego pajaca, który nie ma żadnych ciekawszych pomysłów na spędzenie swojego życia.

ocenił(a) film na 10
Darkonix12

Widać czysty hejt mi się trafił oceniasz ludzi po znakach interpunkcyjnych <Brawo> i nie rób już spamu bo Twoich wypocin dopiero się nie da czytać -.- nauczyciel Polskiego graty.

D3Mania

No oczywiście, że jej się podobał. ;) Może po prostu faceci są z natury uczuleni na taką tandetę. ;)

użytkownik usunięty
Darkonix12

"No oczywiście, że jej się podobał"- to chyba o mnie, więc: nie podobał mi się. Widocznie nie ma w tym życiu nic oczywistego.

Nie, to o mojej byłej. ;) Następnym razem proszę czytać całość ze zrozumieniem. ;)

ocenił(a) film na 3
Darkonix12

No cóż, zmienili całe mnóstwo rzeczy od filmu do książki :/
W książce Valentine zabiera Kielich i NIE umie przywoływać demonów.