PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=209723}

Daybreakers - Świt

Daybreakers
2009
6,1 40 tys. ocen
6,1 10 1 40364
5,6 21 krytyków
Daybreakers - Świt
powrót do forum filmu Daybreakers - Świt

Po raz kolejny do kin wejdzie film braci Spiering, ich pierwszy film Zombie z Berkeley okazał się wielkim hitem czy i tym razem bracia pokażą swój wielki talent reżyserski, cóż jutro premiera i wszystko będzie jasne.

ShaDoWW

HIBA TAA(.uj wie), ale w końcu p. Jarosław Leszcz z filmwebu dał jakąś konkretną recenzje, przynajmniej brzmi dość pozytywistycznie...

http://www.filmweb.pl/f209723/Daybreakers+-+%C5%9Awit,2009/recenzje?review.id=90 54

blade_43

Po pierwsze to pozytywnie, a nie pozytywistycznie. Pozytywizm to nurt w literaturze europejskiej nie mającego nic wspólnego z wampirami ani kinem w ogóle(no chyba, że adaptacja lektur z epoki pozytywizmu).

Po drugie moim zdaniem film będzie hitem:
- zapowiada się na dobre widowisko niezłe wykonanie,
- twórcy mogą liczyć na zyski, film jest jako tako dobrze rozreklamowany, wpływy będą większe od nakładu realizacji.

Ja filmu nie widziałem, ale patrzę przychylnym okiem. Zapowiada się dobry film na wieczór czy niezobowiązujący wypad do kina dla relaksu.

Abukashi

Nojmajnie jeśteś zajebiaszczy :). Tijko pjoszę cię nje popjawjaj mnje jusz okej ?

ShaDoWW

Więc tak:

Zombie z Berkeley był świetny ale na Hit to jeszcze z mało.
Daybreakers stał się hitem zanim wszedł/wejdzie na polskie ekrany. Teraz czas aby z hitu jakim niewątpliwie jest zwiastun pokazali coś na wysokim poziomie. Mimo iż nie jestem zwolennikiem Matrixa idea świata zarządzanego przez wampiry (a nie maszyny) jest świeża i może faktycznie całość wniesie coś głębszego do kin niż typowe gryzące wampirki, biegające i ukrywające się przed światem zewnętrznym jak w Zmierzchu który uznałem bajką dla dzieci do 13 roku życia.

Sam pomysł jest ok. Czy będzie Hit? Uważam że tak.

ShaDoWW

Można by porównywać DAYBREAKERS-ŚWIT do innych filmów tego typu chodz by do Zmierzchu, o którym tu wszyscy piszą ale z moich odczuć po przeczytaniu recenzji i zobaczeniu zwiastuna, wnioskuję, że oba te filmy znacznie się od siebie różnią jak napisał kolega wyżej zazwyczaj wampiry ukazywane są w sposób tradycyjny tzn: w zamczyskach, kanałach itp, tu natomiast reżyserzy poszli na przód i pokazali wampiry w inny sposób a mianowicie, w drodze do pracy czy w kolejkach po krwawe drinki, żyjące normalnie tylko w blasku księżyca co już w znacznym stopniu różni się od reszty filmów.

Osobiście mam zamiar wybrać się na film i o moich odczuciach o filmie na pewno się wypowiem.(Jeżeli film jest tak dobry jak zwiastun to myślę, że będzie to hit) :)

edward_1979

Ale tą fotę to masz wypas hehe, powinieneś to dodac do demotywatorów.

alek_prl

zgadzam sie z Toba kolego fote to ma wypas i powinien dodac do demotów

ShaDoWW

Film będzie hitem, wiemy na co stać braci Spiering, pokazali swój talent i jestem pewnien, że utrzymali poziom.