PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=209723}

Daybreakers - Świt

Daybreakers
2009
6,1 40 tys. ocen
6,1 10 1 40371
5,6 21 krytyków
Daybreakers - Świt
powrót do forum filmu Daybreakers - Świt

Chciałbym wybrać się z dziewczyną do kina... jednak w mojej ciasnej mieścinie puszczają tylko 2 filmy:
- Daybreakers
- Randka w Ciemno
No i nie wiem, czy pójście na Świt, nie okaże się kompletną klapą.
Nie szukam dobitnego filmu. Obaj nie doszukujemy sięszczegółów. Jeśli to ważne - mamy po 16 lat.
Czy warto iść?

fariago

Osobiście polecam.Wczoraj byłam z chłopakiem na "Świcie" w kinie i zostałam pozytywnie zaskoczona.Bardzo mi się podobał ten film,chociaż ogólnie nie lubię horrorów,ale ten jest inny niż wszystkie i niesie za sobą przesłanie.Chłopakowi też się podobał,a on też nie jest fanem horrorów.Oboje mamy po 18 lat;)

fariago

Zdecydowanie nie polecam filmu Daybreakers, ponieważ rozrywające się na strzępy wampiry i to w zwolnionym tempie nie są formą rozrywki, którą ja osobiście lubię. Jednak jeśli komuś nie przeszkadzają hektolitry sztucznej krwi bryzgające na ekran podczas oglądania, to będzie zadowolony, bo twórcy filmu postawili na krwawą jatkę :)

ocenił(a) film na 6
fariago

witam... byłem na obu filmach w kinie i mogę powiedzieć że gdyby nie bardzo dobre nagłośnienie na filmie Daybreakers to niestety bym usnął;/ film w ogóle nie trzyma się kupy... jest tak naprawdę o niczym i nie zauważyłem w nim żadnego przesłania natomiast Randka w Ciemno to typowo polska komedia romantyczna, jedyne co mi się w tym filmie podobało to gra B. Szyca, wymiata w tym filmie:DD na Twoim miejscu definitywnie wybrał bym Randkę:)) życzę miłego seansu...

fariago

Nie wnikamy w drobne szczegóły a te mocniejsze możemy przeboleć.
Myślę, że widok rozbryzganej krwi nas nie ruszy : )

ocenił(a) film na 4
fariago

nie, film jest nudny dialogi glupie a aktorzy graja jak w filmie klasy b

ocenił(a) film na 5
fariago

Nie widziałem randki w Ciemno za to świt owszem. Daybrekers nie polecam. Jak dla mnie strata czasu i pieniędzy. Nudny, też jakoś żadnego przesłania dla mnie ten film nie miał, i szczerze po prostu nie chce się tego oglądać. Osobiście poszedł bym w ciemno na tą randkę. ;) Jeśli chodzi o świt nie warto się wybierać. A swoja drogą wspierajmy to co Polskie ;)