Wlaśnie wróciłem z kina. Szedłem z dobrym nastawieniem, ponieważ film ma dobre notowania. No i trailler też jest całkiem fajny.
OD samego początku film mi się spodobał. Ciekawie wymyślona sytuacja, dobrze budowana akcja, gra aktorów bardzo fajna. Wszystko powodowało, że czas mijał mi bardzo przyjemnie i czekałem na więcej...
...aż do momentu pojawienia się sytuacji z ludzkimi uchodźcami. Od tego czasu fulm stał się głupi wręcz. Po raz kolejny ktoś miał bardzo fajny pomysł i mu nie wyszło. Do wspomnianego monetu wiadomo było o co chodzi, a później to już nie wiedziałem o czym jest ten film. Brakowało jedynie, żeby na koniec braciszek otworzył oczy...
Podsumowując film może się podobać, ale szału nie ma. A za spierniczenie połowy filmu ktoś powinien beknąć, bo miałem nadzieję na dobry film o wampirach.
5/10
Wracając z kina chciałem napisać identyczny wątek jak Ty! Reklama była super. Myślałem że będzie 1 po Avarcie film,na który warto pójść. Jednak nie polecam. Warto zaczekać aż trafi do wypożyczalni bo szkoda kasy na kino. Ktoś miał bardzo dobry pomysł,ale wykonanie już gorsze. Wampiry w filmie nie straszą, akcja raczej nie porywa, a sposób przywracania wampów do ludzkiej postaci strasznie dziwny i mało przekonujący. 4/10 ode mnie!