PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=209723}

Daybreakers - Świt

Daybreakers
2009
6,1 40 tys. ocen
6,1 10 1 40364
5,6 21 krytyków
Daybreakers - Świt
powrót do forum filmu Daybreakers - Świt

Jako tako masło

ocenił(a) film na 8

Ja jako że lubię wiedzieć co w trawie piszczy mam na pewnej stronie subskrybowaną pewną wytwórnie wypuszczającą najnowsze zwiastuny. Po obejrzeniu tego zwiastuna uznałem, że będzie to świetna komedia ponieważ było w nim trochę dowcipu. Ale czytam tutaj, że będzie to film akcji i horror.
A że za horrorami nie przepadam zobaczę go jak wyjdą recenzje, że albo to film z gatunku "horror" czy bardziej reżyser uderzył w "komedie".

mrlech

Po przeczytaniu, że jest to "genialne połączenie Matrixa i Zmierzchu" odeszła mi, i tak już mała, chęć obejrzenia filmu, bo nie wyobrażam sobie tego nawet jako komedii.

ocenił(a) film na 8
kokotka_zk

A czy nie wiesz może o co chodzi w zwiastunie że przychodzi nowa Saga? (czyli będzie ich więcej) tak jak tej bajki o wampirach z Edwardem na czele?

kokotka_zk

Chodzi raczej o głupi marketing. Ktoś chce sobie pojechać na "sławie" Zmierzchu i zaciągnąć do kina fanów tejże produkcji.
Wystarczy obejrzeć zwiastun by przekonać się, że ze Zmierzchem ta produkcja ma niewiele wspólnego.

metronom

jak dla mnie to troche bredzisz bo ja to poza tym ze główny bochater nazywa sie edward i ze sa tam wampiry nie widze zadnych cech wspolnych film zupelnie w innym klimacie znacznie leprzym niz cała ta bzdurna bajeczka o swiecacych w słoncu wampirkach całosc zapowiada sie jak dla mnie na całkiem milyy lekko ogladajacy sie film akcji a ze dodano do gatunku jeszcze HORROR to mnie niezabardzo dziwi bo sa tam wampiry i raczej nie tylko a to bezapelacyjnie kojazy sie z horrorem. to samo zrobiono przeciez z tym calym fimikiem z edusiem na czele ktory ochszczono mianem Romans-horror w mediach a dla mnie to Bajka-kaszana.

reasumujac jak dla mnie film zapowiada sie bardzo fajnie i napewno go obejze :D