Nie jest to jakiś przełom ale świetnie się ogląda. Wartka akcja, muzyka to pozytywne aspekty filmu. Dla mnie super. Polecam !!
Zgadzam się - nie przełom, ale fajna rozrywka. Poszedłem na ten film do kina, bo nie miałem co robić w niedzielne popołudnie. Nie oczekiwałem właściwe niczego, no może poza mile spędzonym czasem. I to właśnie dostałem. Nietypowe potraktowanie tematu, troszkę gadania, troszkę akcji. Film oglądało mi się bardzo przyjemnie. Co prawda na widok eksplodującej głowy sala ryknęła gromkim śmiechem, ale uważam, że tego właśnie chcieli twórcy. Nazywanie tego filmu horrorem to nieporozumienie. To po prostu lekki film akcji z wampirami w roli głównej. Szczególnie podobała m się organizacja życia codziennego wampirzego społeczeństwa uwzględniająca ograniczenia wynikające z wrażliwości na światło słoneczne. Poza trybem nocnym to wampiry były bardzo ludzkie - gotowe były popełnić największe bestialstwo byle by tylko zaspokoić własne żądze. Tych, którym się to nie udało po prostu się nie zauważało, albo po prostu usuwało. Czyż nie tak działa nasz ludzki świat?