PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=209723}

Daybreakers - Świt

Daybreakers
2009
6,1 40 tys. ocen
6,1 10 1 40371
5,6 21 krytyków
Daybreakers - Świt
powrót do forum filmu Daybreakers - Świt

Wnioski

ocenił(a) film na 3

Takie wnioski wyciągnąłem z tego... "filmu":
1. Wampir - osoba, która żywi się krwią i boi się słońca, a głodna zamienia się w stworka-nietoperka. Jedyna słabość to strach przed światłem, plus to nieśmiertelność, poza tym w niczym nie przewyższa człowieka - w sprawności, szybkości, inteligencji itp. a to prowadzi do kolejnego wniosku.

2. Wampirem wg. tego "filmu" nie opłaca się być.

3. Willem Dafoe - mistrz ciętej riposty (oznaka ch..owości filmu - dowcipy tam gdzie nie są potrzebne)

4. Schematyczność - ten film już był. Kilka razy. Tylko były inne postacie, aktorzy i przyczyna wydarzeń. (np. Equilibrium)

5. Wampiryzm jako zakaźna choroba, którą da się wyleczyć naświetlaniem - debilizm

ocena 3/10 (ale słabiutka ta trójeczka...)

paveu87

zauważyłem że na tym forum są sami znawcy,krytycy i wielbiciele "filmów ambitnych".Ja będę bronił tego filmu,jest to film który ogląda się dla czystej przyjemności,nie wyciąga żadnych wniosków,nie dołuje,nie ma ukrytego drugiego dna i można o nim zapomnieć co najwyżej następnego dnia rano.Ja go oglądałem naprawdę z czystą przyjemnością a ktoś kto nie lubi oglądać wampirków to niech po prostu nie ogląda.